În așteptarea evenimentului de pe 1 august, trebuie să vă asigurați că vă păstrați bitcoinii în siguranță. Aici aveți un tutorial care explică cum puteți să controlați adresa privată fără a apela la serviciile de portofele de pe piață. Dacă dețineți bitcoini, este foarte important să faceți această operațiune înainte de data de 1 august. În plus, iată la ce vă puteți aștepta în perioada următoare.

Dacă îți stochezi economiile în bitcoin

Dacă folosiți bitcoinul pentru a vă stoca economiile și nu faceți trading la zi, trebuie să țineți cont că este posibil ca blockchainul bitcoin să se despartă în două blockchainuri, care susțin două monede diferite. Dacă are loc acest split, atunci investitorii care controlează parola privată vor avea sume egale de monede pe ambele lanțuri.

Așadar, dacă aveți 10 bitcoini, după UASF veți avea 10 bitcoini pe un blockchain și 10 bitcoini pe celălalt blockchain, așa cum s-a întâmplat când blockchainul ethereum s-a bifurcat.

Dacă bifurcația se rezolvă, atunci vor avea balanța inițială pe blockchainul care rezultă după 1 august.

Mai jos aveți lista de portofele care au anunțat până acum că susțin BIP 148:

[Electrum, Samourai Wallet, Coinkite, Coinomi, GreenAddress, Ledger Wallet, Mycelium, Electrum, Airbitz, Bitgo.]

Dacă faci trading la zi

Ca trader, trebuie să găsești un schimb care susține, de preferat, și blockchainul tradițional și cel cu BIP148.

Traderii ar putea să aibă ocazia să tranzacționeze bitcoinii dintr-o tabără în cealaltă. Dacă schimburile susțin ambele lanțuri, atunci utilizatorii a putea să vândă bitcoinii de pe un lanț și să îi tranfere pe celălalt.

Dacă există suficientă cerere pe blockchainul BIP148, acest lucru i-ar putea încuraja pe mineri să mineze blockchainul respectiv, ceea ce ar putea să elimine în final split-ul.

Traderii trebuie să fie precauți atunci când tranzacționează pe blockchainul tradițional. Acesta ar putea să fie reorganizat oricând, fără vreun avertisment.

Traderii trebuie de asemenea să fie precauți când lucrează pe blockchianul cu BIP148, pentru că dacă nu există suficient interes din partea pieței pentru acesta, și-ar putea pierde valoarea pe termen lung.

Dacă faci cumpărături cu bitcoin

Dacă faceți cumpărături cu bitcoin, atunci trebuie să fiți atenți să nu cheltuiți din greșeală bitcoinii de pe ambele lanțuri.

Pentru că multe tranzacții sunt valide pe ambele lanțuri, aceeași tranzacție poate să fie rulată și pe celălalt blockchain. În felul acesta, poți să cheltiu bitcoinii de pe ambele blockchainuri.

Înainte să transmiți o tranzacție, trebuie să faci splitul monedelor și să verifici ce lanț folosește destinatarul banilor.

Poți fie să folosești un serviciu de splitting sau poți să faci singur splittingul monedelor creând și transmițând propriile tranzacții pe ambele lanțuri.

Citește și ghidul antreprenorului pentru UASF