Presa locală din Belarus a anunțat că autoritățile de reglementare și Banca Națională doresc să introducă criterii stricte pentru investitorii interesați să contribuie sau să inițieze ICO-uri în această țară. Mai exact, se dorește introducerea de criterii pe baza cărora unei persoane i se va permite sau nu să investească într-un proiect cripto.

Investitorii trebuie să aibă educație relevantă sau experiență de lucru în industria cripto și să îndeplinească unul dintre cele două criterii financiare: venituri de minim 20.000$ pe an sau economii de minimum 50.000$.

Având în vedere că venitul mediu anual al unei familii în Belarus a fost de aproximativ 3.500$ în anul 2017, criteriile de calificare par foarte dure.

Aceleași criterii dure pentru ICO-uri se vor aplica și celor care doresc să se ocupe de tranzacționarea de criptomonede în cadrul exchange-urilor.

”Exchange-urile cripto și ICO-urile din Belarus nu își pot permite să dea greș. Sistemul de investiții din țară este la început, iar dacă un proiect care a strâns bani de la public dă greș, poate deveni un scandal național. De aceea, la acest stadiu de dezvoltare, ne propunem să ne limităm la investitori calificați”,

se menționează în articolul publicat de dev.by.

Criterii dure pentru ICO-uri – Pentru companiile care doresc să inițieze ICO-uri, autoritățile plănuiesc o serie de criterii suplimentare de calificare și reputație, precum lipsa datoriilor la stat, politici de management ale riscurilor, sisteme de control intern și reguli care să prevină spălarea banilor.

De asemenea, materialele de promovare pentru ICO-uri și exchange-uri nu au voie să includă promisiuni de profit și să prezinte clar toate riscurile asociate cu astfel de investiții.

În luna martie, Belarus a introdus standarde de contabilitate pentru criptomonede, iar în perioada următoare este planificată revizuirea Decretului cu privire la Dezvoltarea Economiei Digitale pentru a include prevederi care obligă exchange-urile să pună la dispoziția autorităților datele de identitate și cele referitoare la tranzacțiile efectuate de clienți.