Interzicerea ICO-urilor în China a provocat emigrarea proiectelor ICO în regiunile asicatice vecine, în special Hong Kong și Singapore, care s-au dovedit mult mai prietenoase față de acest tip de inițiative.

În conformitate cu analizele de piață, trimestrul 1 al lui 2018 a înregistrat o creștere majoră până la 6,3 milioane de dolari, depășind sumele acumulate pe tot parcursul lui 2017. Cu tot începutul de an dificil, cererea pentru noi tokenuri este în creștere.

În septembrie 2017, China a interzis derularea de ICo-uri pe teritoriul țării, ceea ce a determinat mutarea acestor inițiative în Hong Kong și Singapore, care au reglementări mai prietenoase și autorități tolerante.

Imediat după decizia Chinei, Hong Kong a emis un ghid pentru ICO-uri, inclusiv condițiile în care tokenurile sunt considerate titluri de valoare și trebuie înregistrate la autoritățile de reglementare.

De asemenea, în ianuarie autoritățile din Hong Kong au lansat o campanie de educație pentru public și investitori cu privire la criptomonede și ICO-uri, iar unul dintre exchange-urile mari, Gatecoin, operează în Hong Kong.

În ce privește Singapore, directorul asociației naționale de criptomonede și blockchain a declarat că începând cu luna septembrie a anului trecut, au fost înregistrate un număr mare de ICO-uri în țară, însă încă mai este de lucru pentru a o transforma într-un adevărat hub pentru acest tip de start-up-uri.

În ultimul trimestru al lui 2017, Singapore a urcat pe locul 3 în lume (după SUA și Elveția) ca valorea a fondurilor strânse prin intermediul ICO-urilor (în conformitate cu datele FunderBeam).

Unul dintre motivele din spatele acestei evoluții este că autoritățile au decis să sprijine start-up-urile de tip blockchain, creând programe de tip incubator de afaceri și departamente dedicate pieței de criptomonede.

Procesul de înregistrare a unei companii în Singapore presupune cheltuieli de aproximativ 200.000 de dolari, însă este asigurată legalitatea activității, după cum a afirmat directorul de relații publice al start-up-ului Xender, care a ales să se înregistreze în Singapore.

Așadar, reacția pieței este clară – țările care refuză să accepte industria de criptomonede nu fac decât să piardă oportunități economice, în timp ce vecinii toleranți beneficiază de infuzia de capital generată de start-up-urile de blockchain.