EncryptoTel are în vizor piața de telecomunicații. Ceea ce propune echipa de dezvoltatori este o ”soluție nouă, radicală pentru comunicații, care contribuie în mare măsură la dezbaterea globală din jurul anonimității și libertăților civile”. Cu alte cuvinte, EncryptoTel este o soluție de comunicații total criptată care promite confidențialitate totală clienților. Este dedicat indivizilor privați și companiilor. Produsul lor este un software pentru mai multe platforme, disponibil pentru orice dispozitiv capabil care folosește Windows, Linux, iOS sau Android.

Programul EncryptoTel poate să fie integrat cu mai multe aplicații. Practic, un utilizator poate să continue să folosească serviciile de comunicare cu care s-a obișnuit (cum ar fi ZoiPer, Skype sau Facebook Messenger), dar are avantajul unor soluții de confidențialitate.

Tehnologia

Există câteva elemente cheie pentru tehnologia Encryptotel. În primul rând, avem PBX automat în cloud. În mod tradițional, acest tip de tehnologie se folosește în companiile mari, pentru a face comunicațiile mai puțin costisitoare. Convorbirile în interiorul companiei se fac printr-un sistem intern, o rețea a companiei care leagă împreună toate liniile interne. În cazul companiilor mari, convorbirile în afara sistemului se conectează de obicei la linia telefonică externă (PSTN).

Ceea ce face Encryptotel este să înlocuiască formula PBX cu un trend mai nou numit VoIP PBX (sau protocol intern PBX). În acest fel, costurile scad și mai mult, pentru că se face conexiunea la Internet în loc de PSTN pentru a se putea comunica cu exteriorul.

Acest plan este viabil din punct de vedere economic datorită tehnologiei blockchain. Blockchainul oferă operațiuni descentralizate și microtranyacții, ceea ce face din EncryptoTel un produs gata de scos pe piață. De obicei aici apar problemele de securitate cu alte servicii similare ca 3CX. Poți să criptezi conținutul unui apel dar:
”Dacă metadatele sunt disponibile, atunci pot fi folosite pentru a extrage informații valoroase despre natura, scopul și participanții la convorbire. Tranyacțiile financiare sunt foarte valoroase în acest sens, pentru că sunt de obicei legate de un card de credit sau de un cont bancar și de aici se pot trage concluzii despre datele personale ale utilzatorului. Plata cu criptomonede rezolvă mai bine această problemă.” explică dezvoltatorii în lucrarea albă.

Un alt aspect interesant este felul în care se face criptarea convorbirilor în sine.
”Versiunea beta de la EncryptoTel oferă deja criptarea traficului în baza tehnologiei SIP/TLS. Acest lucru asigură că un nivel minim de criptare se crează atunci când se face legătura între client și server, pentru a evita interceptarea și accesul neautorizat”

SIP (Session Initiation Protocol) este protocolul de control al telefoanelor pentru care opteayă rețelele VoIP. SIP în sine nu este tocmai sigur. TLP adaugă un strat de securitate printr-un canal criptat. Ați mai întâlnit până acum tehnologia TLS la securizarea sesiunilor HTTP.

În ceea ce privește securizarea conexiunii, în mod normal ai diferite opțiuni ca serverele proxi sau autentificarea prin Message Digest (care sunt nivele simple de securitate). De partea cealaltă, există securitatea S/MIME (Secure Multipurpose Internet Mail Extension), care are nevoie de o infrastructură de tip public key. Pentru stratul de securitate, EncryptoTel folosește o soluție proprie, creată de ei. Este vorba despre MITM, despre care putem presupune că este inspirată de S/MIME, doar că dedicată telecomunicațiilor. Per total, layerul de securitate este destul de interesant.

EncryptoTel – Moneda

Jetoanele EncryptoTel se numesc ETT și vor fi folosite în special ca sistem de puncte pe care le puteți da la schimb pe reduceri la serviciile Encryptotel. Deși serviciile sunt disponibile contra monede și criptomonede, utilizatorii de ETT pot să primească reduceri de preț consistente atunci când fac plata. Oferă o gamă largă de servicii, începând cu autentificarea în doi factori și încheind cu o formă simplă de AI și interacțiune text.
”Jetoanele ETT vor fi vândute în perioada de ICO. Deși se pot folosi mai multe criptomonede, ETT vine cu reducerile despre care vorbeam, ceea ce ar trebui să crească cererea din partea clienților care vor să plătească pentru servicii. Cererea în creștere din partea utilizatorilor va crește și prețul în concordanță. ” spun cei de la EncryptoTel.

Cele mai multe fise ETT sunt oferite în stadiul ICO. Compania nu promite că vom vedea ETT listat la schimburile de criptomonedă. Zona în care se tranzacționează aceste jetoane este mult mai restrânsă. EncryptoTel va primi fisele pentru serviciile oferite. Ceea ce poate face, teoretic, această fisă să crească, este cererea de servicii.

Dacă cumpărați ETT, aveți de fapt rolul de acționar în cadrul EncryptoTel. Oferă un oarecare control în interiorul companiei și în ședințele în luarea deciziilor. De exemplu, cei care dețin fise ETT pot să voteze pentru anumite decizii strategice și să aibă un cuvânt de spus în ședințele companiei.
70% din totalul de fise ETT vor fi preminați în stadiul de ICO, iar 20 și 10% vor fi rezervate echipei și fondului pentru minarea prin convorbiri (un alt fel de recompensă de tip voucher pentru clienții fideli)

Piața

Mai există și alte companii care oferă servicii de top Virtual PBX. Ceea ce nu oferă nici una dintre ele este confidențialitate totală. Companiile sunt obligate în mai multe țări să colecteze și să desecretizeze informațiile clienților. În plus, serviciile EncryptoTel oferă plata cu criptomonedă.

Echipa

”Ideea din spatele EncryptoTel este susținută de experiența echipei noastre de dezvoltatori, care a lucrat în companii de telecomunicații. Avem experiență atât cu infrastructura tradițională de telecomunicații și cu tehnologia blockchain. Acest lucru a creat posibilitatea de a veni cu un produs superior față de ceea ce există pe piață.”

Roadmap

În acest moment, Encryptotel are o aplicație beta publică. Aceștia pretind că au lucrat deja full-time timp de mai multe luni la proiect. Au trei borne pentru finanțare, la 100 000$ (crearea unui produs comercial funcțional în totalitate) la 250 000$ (protocolul de criptare a traficului și lansarea aplicațiilor mobile) și la 1 000 000$ (care îi vor ajuta să penetreze piața internațională și să obțină licențe).

Conturi escrow

EncryptoTel are cont escrow, supravegheat de două persoane.
Unul dintre aceștia este fondatorul și directorul platformei Waves (care a jucat rol de escrow pentru Bitcoin multisig și WAVES). Sasha Ivanov este fizician și a fost implicat și în trecut în dezvoltarea de software.
Al doilea escrow este Dmitry Meshkov, doctor în viyică, cercetător IOHK și escrow pentru ethereum și ethereum classic (de asemenea dezvoltator de aplicații). Ambii au administrat în trecut conturi escrow, și au abilități de programare.
Datele din articol sunt furnizate de dezvoltatorii Encryptotel, prin lucrarea albă și site-ul oficial. GoanaDupăBitcoin nu își asumă răspunderea pentru informațiile din textul articolului și nici nu garantează pentru această investiție.