După Mike Novogratz, despre care am scris săptămâna trecută, alt miliardar dezvăluie că a investit în bitcoin. Este vorba de Mike Cannon-Brookes, co-fondator al firmei de software Atlassian din Sydney, Australia.

Conform revistei Forbes, averea acestuia este de 2.4 miliarde$. Partenerul de afaceri al lui Cannon-Brooks este Scott Farquhar, care a cumpărat recent cea mai scumpă casă din Australia – Point Piper estates Elaine, cotată la 70 milioane$. Afaceriştii sunt singurii miliardari sub 40 de ani menţionaţi de Forbes pe lista celor mai bogaţi oameni din Australia.

Un pariu ca la cursele de cai

Cannon-Brookes a spus pe Twitter săptămâna trecută că a pariat pe bitcoin şi că a câştigat. Spre diferenţă de Novogratz, care dezvăluia că a investit 10% din avere în bitcoin, numind această mişcare ca fiind cea mai bună investiţie a sa, Cannon-Brooks nu consideră că a făcut o investiţie.

Acesta a scris pe Twitter următoarele: „Da, pariul meu pe bitcoin plăteşte bine. Păreri? Va valora foarte mult sau deloc. Cam ca la cursele de cai”.

Totuşi, el nu a menţionat şi cât capital a plasat în bitcoin, nici dacă deţine şi alte criptomonede.

Conform publicaţiei Sunday Morning Herald, Cannon-Brookes deţine o companie care, deşi nu are departament de vânzări se laudă că are drept clienţi NASA, Tesla sau SpaceX. Aceeaşi publicaţie menţionează că există presupuneri că afaceristul a făcut mai multe plasări de capital în criptomonede.

Oare câţi miliardari deţin bitcoini?

Deşi nu se poate spune precis câţi oameni bogaţi deţin bitcoini, putem face presupuneri că numărul acestora nu este tocmai unul mic.

Aceasta se confirmă oarecum prin dezvăluirile recente ale unor oameni de afaceri potenţi financiar, care au mărturisit că au efectuat investiţii în această monedă.

Un alt exemplu este managerul miliardar Bill Gross care anul trecut a declarat că bitcoinul este atractiv pentru investitorii bogaţi.

Conform site-ului Bitinfochart.com, aproximativ 150.000 de portofele (1% din totalul celor existente) deţin 10 sau mai mulţi bitcoini, aceasta reprezentând de asemenea şi 90% din cantitatea totală de monedă.

Cu toate că numele proprietarilor nu sunt cunoscute, unele portofele pot aparţine exchange-urilor sau altor companii.

Sursa – Cointelegraph