Atomica, una dintre companiile de capital de risc din Europa, a comunicat un raport conform căruia jumătate din fondurile ICO s-au strâns în Europa. Datele au fost publicate de Atomico în a treia ediție a raportului „Starea tehnologiei în Europa”.

Evaluarea de la Atomico este un extras de date compilat de TokenData. Aproape 90% din proiectele ICO au început să strângă fonduri anul acesta. Raportul analizează însă toate fondurile ICO strânse încă din 2014.

Se pare că 46% din toate finanțările prin ICO s-au strâns în Europa. Echivalentul ar fi de 1,76 de miliarde de dolari. Aproape jumătate din fondurile strânse în Europa au mers către ICO-uri elvețiene, în mare parte din Zug. Orașul, supranumit CryptoValley, are taxe minimale, ceea ce atrage astfel de proiecte.

Studiile arată că aproximativ 828 de milioane de dolari au fost generați de ICO-uri în Elveția, echivalentul a aproximativ 47% din toate fondurile.

Conform raportului, „Europa este bine poziționată să joace un rol cheie în spațiul cripto… [Dezvoltatorii europeni] sunt din ce în ce mai implicați pe piața criptomonedelor, mai ales pe subiecte legate de ethereum.”

Marea Britanie, Germania și Rusia găzduiesc cele mai multe proiecte blockchain din Europa. Conform datelor, din cele 8265 de proiecte blockchain active în Europa, în Marea Britanie s-au făcut 1674, în Germania 1307 iar în Rusia 721. Cu toate acestea, SUA conduce toate topurile, cu peste 9500 de proiecte blockchain active.

Raportul arată și că Europa găzduiește cel mai mare număr de noduri bitcoin conectabile, în număr de 5221. Pe locul doi în top sunt Statele Unite, cu 3375, iar pe locul trei se află China, cu 622 de noduri.