Chiar dacă mulți experți consideră că ofertele inițiale de monede sunt un trend depășit, ICO-urile revin sub formă reglementată. Rusia, Germania și Statele Unite au implementat deja cadre de reglementare care să permită vânzarea de tokenuri.

Germania – semne ca ICO-urile revin

De exemplu, Autoritatea Federală de Supraveghere Financiară din Germania, Bafin, a aprobat recent o vânzare de tokenuri din partea companiei blockchain numită Fundament Group. Acest proiect încearcă să strângă 278 milioane dolari pentru eforturile sale de dezvoltare. Aspectul cu adevărat pozitiv este că atât investitorii acreditați, cât și investitorii retail au posibilitatea de a participa la această vânzare.

Pentru a participa la ICO, investitorii vor trebui să treacă un test KYC strict.

Cumpara Bitcoin

Statele Unite

Comisia pentru valori mobiliare și burse din SUA (SEC) a aprobat recent o ofertă de monede în valoare de 28 de milioane de dolari pentru Blockstack. Autoritatea de reglementare a aprobat, de asemenea, platformei de streaming „Younow” să distribuie tokenuri în valoare de 187 de milioane de dolari creatorilor și utilizatorilor săi de conținut.

Rusia

Recent, guvernul rus a adoptat un cadru legal conceput pentru a eficientiza activitățile de crowdfunding în limitele națiunii. Duma de stat a votat recent în favoarea unei legi care va permite crowdfundingului să devină mult mai ușor pentru pasionații de tehnologie și startup-urilor.

Proiectul de lege va avea în vedere și reglementarea economiei digitale ruse. Inclusiv sectorul național altcoin și domeniul DPI (proprietate intelectuală).

ICO-urile sunt înlocuite de IEO

Conform unui raport publicat recent de ICObench, numărul de ICO-uri a scăzut constant din august anul trecut. Parțial, motivul este și rata scăzută de succes de doar 28%.

Chiar dacă popularitatea ICO-urilor a scăzut semnificativ, fenomenul IEO (ofertă inițială pe exchange) îi ia locul.