Aplicația financiară Aximetria a obținut licență pentru a oferi servicii financiare de la autoritățile de reglementare elvețiene.

Autoritatea de Supraveghere a Pieței Financiare (FINMA) trebuie să aprobe activitățile legate de criptomonede și impune reguli clare pentru aceste companii. De exemplu, ele trebuie să respecte legislația anti-spălare de bani (AML) și Know-your-Customer (KYC).

„Licența elvețiană este de o importanță vitală pentru Aximetria și clienții noștri, partenerii, investitorii și industria în general, inclusiv ecosistemul blockchain”,

a comentat Alexey Ermakov, fondator și CEO al Aximetria, în comunicatul de presă.

Această licență va permite companiei să funcționeze ca intermediar pentru tranzacționarea cu criptomonede și va clarifica procesul de înregistrare a noilor utilizatori.

Elvetia ofera cadru legal pentru spatiul crypto

Elveția continuă să își solidifice poziția de lider în domeniul blockchain și cripto prin implementarea de reglementări. Datorită acestui fapt, companiile interesate să deruleze activități în acest domeniu beneficiază de certitudine legislativă.

Luna aceasta, de exemplu, Bitcoin Suisee a primit o licență de broker-dealer și de servicii bancare de la FINMA.

Ermakov a explicat:

„Prin comparație cu licența EMI (Electronic Money Institution), care este cel mai popular standard de reglementare pentru companiile europene și britanice, licența elvețiană este mult mai de dorit pentru o companie fintech. Acest lucru se datorează faptului că se extinde și la legile crypto din Elveția și oferă o gamă largă de viitoare dezvoltări de afaceri, inclusiv împrumuturi, FX, conturi electronice și proiecte salariale. ”