Insula Man își deschide porține pentru antrepretonorii care caută să lanseze ”oferte inițiale de criptomonede” (ICO-uri)

Într-un interviu astăzi, Brian Donegan, director de operațiuni pentru tehnologia finanțelor și dezvoltare digitală în Departamentul Economic al Insulei Man a spus că au creat un cadru legislativ despre care crede că va permite vânzarea de criptomonede care se supun reglementărilor anti-spălare de bani și de cunoașterea clienților.

Autoritățile din Insula Man nu au anunțat formal evenimentul. Lucrurile se mișcă însă în direcția bună de ceva vreme. Cadrul legislativ în sine se bazează pe reguli anti-spălare de bani, care au fost stabilite încă din 2014 și 2015, după spusele lui Donegan.

Și autoritățile din alte țări, cum ar fi Canada, au creat rampe de lansare pentru organizatorii de ICO-uri. Mișcarea guvernului din Insula Man merge cu un pas mai departe și deschide o poartă pentru vânzarea de criptomonede. Adel, un incubator fintech care a lansat un ICO după ce a fost înființat pe insulă, servește ca test pentru acest concept.

Donegan explică de ce dependința Coroanei Britanice mizează pe interesul publicului față de ICO-uri. Guvernele au avantaje de pe urma unui mediu propice pentru ICO-uri.

”Înțelegerea și analiza pe care am făcut-o noi piețelor de ICO ne face să credem că reprezintă o piață masivă pentru noi” a spus Donegan.

Afacerile care caută să lanseze ICO-uri în Insula Man ar urma să își facă înregistrarea la autoritățile competente din paradisul fiscal și să urmeze reglementările care se aplică. Oficialitățile ar urma să susțină afacerile, pe măsură ce trec la procesul de vânzare a jetoanelor.

Decizia vine la câțiva ani după ce Insula Man a introdus legislație care stabilește regulile pentru afaceri care se ocupă cu vânzarea de criptomonede. Autoritățile au spus că vor să creeze reguli pentru criptomonede încă din 2014.

Mai târziu, guvernul a adoptat tehnologia din spatele bitcoinului pentru posibile aplicabilități în sectorul public. Au lansat un proiect-pilot de registru digital în mai 2015, iar mai târziu au început să lucreze la alte zone din IoT.

Reacția Chinei

Săptămâna aceasta s-au văzut schimbări dramatice ale autorităților din China, care scot în afara legii ICO-urile. Este o decizie care a avut impact asupra activităților domestice și internaționale.

Donegan a spus că atitudinea Chinei arată ”o nevoie reală, absolută de conformare la legile AML/KYC, create special pentru ICO-uri”. Crede că Insula Man poate să ofere acest lucru.

A dezvăluit că guvernul a observat interes din partea organizatorilor de jetoane. Se dorește un mediu reglementat pentru ICO-uri, în parte, din cauză că există escroci în acest spațiu.

”La fiecare 10 aplicații pe care le-am primit din partea promoterilor ICO în ultimele luni, aș zice că doar unul este aprobat. Sunt foarte multe escrocherii în industrie” a spus Donegan.

”Ce ne dorim este să asigurăm siguranța clienților și să ne ferim de infractori” a concluzionat acesta.