Investiții în ICO – Pasiunea pentru ICO-uri a cuprins aparent pe toată lumea. Oriunde întoarcem ochii, vedem un nou proiect care implică şi un ICO. Deși există multe ICO-uri serioase, există de asemenea și unele concepute special pentru a păgubi utilizatorii naivi.

Dezvoltarea la nivel industrial

În opinia lui Jason Cassidy, co-fondatorul Helium, ICO-urile au rolul lor în dezvoltarea industriilor. Conform spuselor lui Casidy, atunci când o industrie nouă pătrunde pe piață, apar și actori noi pe scenă.

Majoritatea vor fi mânați de intenții bune și vor prezenta într-adevăr produse și servicii utile. Însă prin prisma naturii umane, vor exista și situații mai puțin plăcute.

Cassidy subliniază că aceia rău-intenționați vor încerca să profite de faptul că victimele nu au expertiza necesară pentru ca ulterior să le fure resursele: “Nu toți oamenii acționează cu bună credință. Mereu când vor exista investitori care nu stăpânesc bine un domeniu, vor exista și șarlatani în jurul lor.” Pentru a evita astfel de situații, Cassidy îi sfătuiește pe noii investitori în ICO-uri să aibă aceste trei întrebări în minte, înainte de a plasa capital:

1. Ce reprezintă tehnologia / platforma / criptovaluta?

Trebuie în primul rând să existe o “nevoie”, o piață pe care să activeze soluția și de asemenea, o viziune pe termen lung. Citește whitepaper-ul, studiază timeline-ul proiectului și interesează-te pe ce segment din industrie este orientat proiectul.

2. Care sunt membrii echipei?

Un proiect va merge la fel de bine ca și echipa care îl manageriază. Trebuie studiată bine echipa. Aceasta trebuie să ofere transparență, să aibă experiență și să fie matură. Dacă echipa duce lipsă de experiență în domeniul afacerilor, cum va face față problemelor? Sau cum va reacționa în cazul unui succes major? În acest caz ar fi nevoie de maturitate emoțională.

3. Ai încredere în ceea ce simți

În timp ce unii vor consuma timp mai mult decât ar fi necesar pentru analize, alții vor acționa așa cum simt în acel moment. Investitorii inteligenți vor învăța să aibă încredere în instincte. Dacă investiția pare riscantă, cel mai probabil așa este. Ne aflăm într-un Vest Sălbatic 2.0, în care predomină emoțiile, cum ar fi frica sau lăcomia. Examinează echipa și tehnologiile și ar trebui ca și succesul să apară.

Sursa – Cointelegraph