Autorităţile ar trebui să impună anumite standarde pentru ICO-uri, declară consilierul Băncii Populare a Chinei.

Sheng Songcheng, un consilier al băncii, a discutat cu jurnaliştii de la Yicai Global într-un interviu publicat la data de 7 iulie. Sheng a declarat că investitorii ar trebui să fie precauţi cu ICO-urile, prin intermediul cărora se vând şi distribuie fisele criptografice. Consilierul consideră că este necesară reglementarea acestei activităţi.

Ca parte a procesului, “trebuie introduse proceduri pentru dezvăluirea informaţiilor despre proiect şi o reglementare moderată pentru ICO-uri”. A transmis Sheng ziariştilor.

Consilierul şi-a exprimat apoi susţinerea pentru un mediu care să promoveze utilizarea tehnologiilor inovative. Guvernul ar face publice atât riscurile cât şi oportunităţile. “Doar timpul şi dinamica pieţei ne pot spune cât de populare vor fi ICO-urile şi tehnologiile blockchain în viitor. O reglementare moderată ar trebui introdusă, dar să nu fie de natură să influenţeze negativ inovaţiile.”

Aceste declaraţii au apărut la câteva luni după ce Banca Populară a Chinei a început să joace un rol activ în politica statului faţă de lumea cripto. Această politică a dus însă la îngheţarea timp de luni de zile a retragerilor de la exchange-urile mari din China. Retragerile au redevenit posibile abia la sfârşitul lunii mai.

În acelaşi timp, banca centrală cochetează cu ideea de a lansa o criptovalută proprie. Yao Qian,directorul departamentului de cercetare a valutelor digitale din cadrul băncii, a relatat recent unele concepte pe care instituţia le analizează.

Sursa – Coindesk