LABO este o inițiativă japoneză și are ca scop crearea unei aplicații de mesagerie securizată care folosește protocolul ERC-20 din spatele ethereum. Aplicația vine cu o rețea socială și cu funcționalități care le permit utilizatorilor să administreze și să trimită criptomonedă ușor, direct din aplicație.

Produsul

Scopul celor de la LABO este să descentralizeze mesageria online. Într-un document în care explică proiectul „în trei minute”, vorbesc despre nevoia de a avea un serviciu de mesagerie fără operatori centrali. „Aplicațiile tradiționale de mesagerie prin SNS sunt conduse de companii operatoare, iar serviciile sunt oferite în mare cu scopul de a crește și dezvolta operatorul. Asta înseamnă că scopul companiei operatoare și cel al utilizatorului de rând nu este neapărat același.”

Este o problemă destul de actuală de care dezvoltatorii se ocupă tot mai mult. Este vorba despre anonimitatea și libertatea utilizatorilor pe Internet. Dacă toate datele sunt controlate dintr-un punct central, atunci operatorii pot să aibă acces la informațiile utilizatorilor – mesaje, conținut, informații de înregistrare și așa mai departe – pe care le pot restricționa și cenzura.

Asta nu înseamnă că furnizorii de servicii abia așteaptă să se uite la pozele tale cu „nebunia de la Mamaia” sau să citească mesaje confidențiale de la părinți. Se pune problema însă că legislația este tot mai restrictivă și în multe cazuri sunt nevoiți să permită autorităților să acceseze informații în mod normal private. Situația nu poate fi evitată, atâta timp cât folosim un sistem tradițional caer are un singur punct de control.

În afară de faptul că le permite utilizatorilor să se folosească de serviciul de chat, aplicația LABO le permite să își transfere criptomonedă de la unul la altul cu comisioane mici. Aceștia plănuiesc să echipeze portofelul cu funcționalități interesante, inclusiv conectarea portofelului hardware la telefon pentru a putea să accesezi fondurile mai simplu.

”Presupunem că LABO ar avea un impact foarte mare asupra economiei dacă cei mai mulți oameni ar folosi LABO ca formulă de plată până la olimpiada de la Tokyo din 2020.”
Aplicația este probabil utilă și utilizatorilor de zi cu zi și operatorilor de afaceri globale care caută să trimită bani mai ușor, fără intermediari.

Moneda

Moneda din spatele proiectului se numește LABO și este bazată pe standardul ERC-20 de la ethereum. Se va mina în cantitate limitată (28 de milioane de fise), dintre care 55% vor fi vândute în stadiul ICO (15,4 millioane de fise). O monedă LABO se vinde cu 0,001ETH în stadiul de ICO.

Nu sunt multe de spus despre criptomonedă, în afară de faptul că este un jeton de crowdfunding care (presupunem) va avea o oarecare utilitate practică în aplicație. Cel mai probabil, dezvoltatorii vor vinde servicii sau vor folosi moneda ca șină de transfer în aplicație, până când absorb fondurile înapoi.

Scopul ICO-ului este să strângă cel puțin 2000 de ether. Dacă nu reușesc să strângă această sumă minimală, vor returna fondurile investitorilor. Toate jetoanele care nu au fost vândute în stadiul de ICO vor fi arse în decurs de trei luni.

Jetoanele deținute de companie vor fi blocate timp de 6 luni. „Chiar și după 6 luni, nu se vor vinde la un preț sub 5 dolari”, își asigură investitorii în lucrarea albă.

LABO ICO

Perioada de crowdfunding începe pe 22 ianuarie cu o prevânzare. În această perioadă, se oferă o reducere de 20%, iar cei interesați pot să cumpere în cuantumul a 30-150 de ether. Pre-înregistrările încep din 21 ianuarie.

În perioada de ICO propriu-zis, investitorii pot să cumpere monede în valoare de 0,1-100ETH. Primesc un bonus de 14% în primul stadiu de ICO (24-27 ianuarie) și de 9% în al doilea (27-30 ianuarie). Este o perioadă de campanie relativ scurtă, comparativ cu alte ICO-uri care strâng finanțări și pe perioade de 4 săptămâni-o lună.

Echipa

Echipa din spatele LABO vine din Japonia, noul centru asiatic al criptomonedelor. În lucrarea albă, explică faptul că au consultat deja experți legali în legătură cu lansarea ICO-ului în țara de origine și că au fost asigurați că această campanie se desfășoară în cadru legal.
În spatele planului ambițios se află doar trei oameni – Naoki Mastumoto(CEO), Yusuke Takahashi(CMO) și Daichi Kinoshita(CTO).