Movement App urmează să intre în stadiul de pre-finanțare pe 15 decembrie. Dezvoltatorii proiectului propun monetizarea exercițiilor fizice și să le permită utilizatorilor să câștige criptomonedă de fiecare dată când ies la alergări sau când merg pe jos.

Produsul

Echipa lucrează la dezvoltarea unei aplicații mobile pe care utilizatorii să o poată descărca pe dispozitivele iOS și Android direct din magazinul de aplicații. La fel ca alte aplicații de pe piață, Movement App integrează tehnologii de tipul Smart Watch și alte gadgeturi și brățări de fitness pentru a urmări activitatea fizică a utilizatorilor. Fitbit, Google Fit, Apple Watch și Apple Health Kit sunt doar câteva despre care dezvoltatorii au spus deja că vor avea suport în aplicație. Aplicația în sine nu este tocmai nouă pe piață. Vine însă cu o abordare interesantă pentru pasionații cripto, pentru că integrează un portofel ERC-20. Utilizatorii vor putea să primească monede și recompense atunci când merg sau aleargă.

Echipa a început să lucreze la aplicație la începutul anului. Au publicat o lucrare albă în luna octombrie și intenționează să lanseze versiunea alfa în martie 2018. Produsul final ar trebui să apară în magazinele mobile în iunie anul viitor.

Moneda

Moneda din spatele acestui ICO se numește MOVE și nu este o monedă uilitară în sine. În interiorul aplicației , utilizatorii vor putea să câștige fise RUN dacă aleargă pe distanțe mai lungi. Sistemul de recompense în criptomonede este destul de complicat. Aceste jetoane RUN vor fi înmulțite cu numărul de fise MOVE pe care utilizatorii le dețin.

De exemplu, dacă un utilizator deține zero jetoane MOVE, multiplicatorul este zero. Așadar, dacă aleargă un kilometru, vor primi 100 de monede RUN. Dacă în schimb utilizatorul are o monedă MOVE, să zicem că multiplicatorul este 0,5x. Așadar, pentru aceeași distanță alergată vor primi 150 de monede RUN (atenție, acesta este doar un exemplu, iar cifrele sunt arbitrare).
Aplicația seamănă puțin cu un sistem gamificat de tipul pay-to-win. Platforma distribuie aceste jetoane RUN care pot fi în cele din urmă schimbate pe jetoane MOVE.

Dezvoltatorii intenționează să deschidă un magazin în interiorul aplicației în care utilizatorii pot să își cumpere echipamente sportive cu monede RUN. Practic, moneda MOVE îi ajută să acumuleze fise RUN mai repede atunci când aleargă și să obțină mai ușor ca recompensă acele echipamente din magazin.

Numărul maxim de monede este fix și este emis automat printr-un contract smart ethereum (disponibil public pe repozitoriul GitHub). Dezvoltatorii au anunțat că nu se va face minare de monedă.

Pe siteul aplicației Movement App, echipa face o analiză mai detaliată a monedei și vorbește despre așteptările pe termen scurt. Aceștia speră ca moneda să înceapă să crească până în 2019 și să ajungă la 2 dolari per fisă, iar până în 2022 un MOVE să coste 18 dolari.

Movement app ICO

Pre-finanțarea pentru aplicația Movement începe pe 15 decembrie și se încheie pe 25 decembrie.
Scopul este să vândă minim 240 000 de monede MOVE și un maxim de 3 072 000. Dezvoltatorii acceptă investiții în ether, litecoin și bitcoin. Prețurile în stadiul de pre-finanțare sunt următoarele:
Stagiul 1: 1ETH = 1200 MOVE (240,000 MOVE)
Stagiul 2: 1ETH = 1080 MOVE (360,000 MOVE)
Stagiul 3: 1ETH = 960 MOVE (960,000 MOVE)
Stagiul 4: 1ETH = 840 MOVE (1,512,000 MOVE)
Vânzarea inițială de criptomonede (ICO-ul) începe în februarie anul viitor, când speră să vândă 10 000 000 de fise. Un pachet de 600 de fise se va vinde atunci pentru 1 ethereum. În cele trei săptămâni de ICO, se oferă bonusuri pentru cei care investesc rapid – în prima săptămână bonului este de 20%, în a doua de 10% iar în a treia de 5%
Monedele care nu se vând în prevânzare și ICO vor fi arse.

Din fondurile adunate, echipa plănuiește să folosească 55% pentru dezvoltarea platformei, 35% pentru marketing, 5% pentru consultanță legislativă, 3% pentru alte operațiuni și 2% pentru securitate.

Echipa Movement App este din California și este alcătuită din cinci oameni: fondatorul Martin Hold, cofondatorul și directorul tehnic Robert Hawkins (care a lucrat la proiecte pentru Intel, Pandora și Movement Feed), inginerul James Latham (Buzz Feed, Amazon, Microsoft), dezvoltatorul John Yates (Uber și Facebook) și administratorul de comunități Rose Harris.