În prezent, majoritatea platformelor colectează, analizează și organizează datele personale ale consumatorilor și vând aceste informații companiilor care se ocupă de reclame sau către autorități, de multe ori fără a informa consumatorul și fără a oferi beneficii acestuia. Opiria a creat o platformă alternativă care permite utilizatorilor să transforme informațiile personale produse zilnic în venituri – tokenul Pdata, bazat pe blockchain-ul Ethereum, reprezintă o recompensă pe care consumatorul o poate primi în schimbul furnizării acestor detalii.

În acest mod, Opiria dorește să devină cea mai mare piață descentralizată de informații personale, ce oferă beneficii atât companiilor care doresc să-și adapteze campaniile de promovare la nevoile publicului, cât și pentru consumatorii implicați.

Problema

În momentul de față, trăim într-o lume care evoluează rapid iar companiile au nevoie de informații personale care să faciliteze țintirea acelor consumatori interesați de produsele pe care le vând. În acest mod, advertiserii se pot asigura că identifică cele mai bune canale, cele mai eficiente mesaje și care este momentul potrivit pentru a-și vinde produsele.

Serviciile de vânzare de date reprezintă o industrie de 250 de miliarde de dolari anual, cu o creștere de 13.5% în ultimii 4 ani . Practicile actuale, din păcate, includ manipularea de date și colectarea acestora fără informarea publicului, iar cetățenii afectați nu primesc niciun fel de recompense.

Publicul a început să conștientizeze faptul că se profită de situație și a început să ia măsuri pentru a bloca accesul la acest tip de informații. În plus, odată cu implementarea reglementărilor GDPR (General Data Protection Regulation) în Uniunea Europeană la sfârșitul lunii mai, accesul la aceste date a devenit și mai dificil.

Consecința este că informațiile care ajung la companiile ce se ocupă de promovarea produselor sunt lipsite de acuratețe, iar consumatorul este bombardat de reclame ce nu-l interesează, fiind astfel generate pierderi de ambele părți.

Soluția

Transpareța și claritatea sunt factori cheie pentru crearea unei piețe sigure în care consumatorii au control asupra datelor pe care le transmit și în care sunt recompensați pentru asta. Eliminarea intermediarilor înseamnă de asemenea că datele nu sunt manipulate, astfel încât companiile de advertising pot atinge publicul-țintă.

Misiunea platformei Opiria și a tokenului Pdata este de a oferi beneficii ambelor tipuri de participanți de piață – consumatorii controlează ce informații transmit și sunt recompensați pentru asta, iar companiile beneficiare obțin informații corecte și au posibilitatea de a-și adapta campaniile de vânzări și de a-și crește profiturile.

Datele ce pot fi transmise se referă la obiceiurile de browsing pe internet, cumpărăturile făcute, modul în care sunt utilizate serviciile de telefonie mobilă, informații personale, locație, precum și feedback-ul față de anumite produse cu care utilizatorul are contact.

Toate aceste detalii sunt transmise direct companiei care dorește să le cumpere, iar utilizatorul primește în schimb tokenuri pe care le poate transforma în bani.

Tokenul PData

Tokenul Pdata reprezintă modalitatea de plata prin care companiile plătesc pentru informații și în care utilizatorii sunt recompensați pentru frunizarea acestora. Un utilizator primește recompensă în acest token pentru înregistrare pe platformă, precum și pentru recomandarea altora.

De asemenea, există un sistem de recompensă structurat ierahic și pentru stocarea tokenurilor (bronz, argint și aur), astfel încât cei care aleg să nu încaseze tokenurile au mai multe șanse să fie selectați pentru a furniza date de către companiile interesate.

Opiria – Echipa

Echipa din spatele acestei platforme au cunoștințe avansate în domeniul colectării de date și dezvoltarea de software: fondatorul și CEO-ul Dr. Ing. Christian Lange are studii specializate în Știința Ergonomiei, expertiză în software eye-tracking și platforme de analiză, iar co-fondatorul Marlene Gagesch este specializată pe dezvoltarea de software și management.

Concluzii

Datele personale provenite de la consumatori oferă companiilor un avantaj enorm pe această piață competitivă, deoarece înțelegerea acestora oferă oportunitate de a crea produse eficiente și utile.

Rezultatele utilizării corecte a acestor date generează profituri deoarece se adresează exact acelor consumatori interesați.

Platforma Opiria există deja și furnizează informații utile unui număr mare de companii prezente în topul Fortune 500, oferind o linie directă către consumatori.

Ecosistemul creat cu ajutorul tokenului Pdata va facilita crearea unei piețe sigure și transparente, care să permită vânzarea și cumpărarea de date despre consumatori în cadrul blockchain-ului Ethereum.

De asemenea, plaforma Opiria oferă consumatorilor oportunitatea de a fi recompensați pentru datele pe care le pun la dispoziție.

Detaliile complete cu privire la proiect se regăsesc în white paper.

INFORMAȚIILE APĂRUTE PE SITE NU REPREZINTĂ SFATURI FINANCIARE. PENTRU ORICE DECIZIE FINANCIARĂ IMPORTANTĂ, CONSULTAȚI PROFESIONIȘTI AUTORIZAȚI. MAI MULTE INFO LE GASITI IN TERMENI SI CONDITII