În ianuarie, Philip Nunn, CEO al companiilor de investiții The Blackmore Group și Wealth Chain Group, a făcut o serie de predicții care au stârnit interesul publicului. El a afirmat că Bitcoin va atinge niveluri minime de 6000$ și niveluri maxime de 60.000$ în acest an. La momentul respectiv, Bitcoin valora puțin peste 10.000 de dolari.

Prima parte a predicției sale s-a adeverit în mare parte – BTC a înregistrat scăderi de aproape 18% luna aceasta, ajungând la valoarea minimă de 6200$. În prezent, există sceptici care consideră că șansele de a atinge din nou maximul de anul trecut sunt foarte mici, însă Nunn este în continuare de părere că predicția sa este corectă și că Bitcoin va ajunge la 60.000$ anul acesta.

”Realitatea este că suntem într-o tranziție de la internetul bazat pe informație la internetul bazat pe valoare, iar asta va revoluționa toate domeniile – bani, contabilitate, birocrație, legislație”, afirmă Nunn.

Investitorul are încredere in tehnologia din spatele Bitcoin și, împreună cu toți ceilați analiști de pe piață, consideră că volatilitatea extremă a criptomonedelor este cea care va determina asemenea salturi majore în valoare.

”Toți banii care există pe piața cripto în prezent aparțin publicului, deci variațiile de preț se datorează în mare parte sentimentelor de pe piață. Veștile proaste generează valuri, mai ales cele referitoare la reglementare. De asemenea, industria este încă mică, deci există și manipularea a pieței”, susține Nunn.

Într-adevăr, prin comparație cu piețele tradiționale, piața cripto este încă nouă și are volum mic, ceea ce înseamnă volatilitate mare, bazată pe sentimente. De asemenea, există potențialul de manipulare a prețurilor – Tom Lee de la Fundstrat, de exemplu, a declarat săptămâna trecută că motivul principal din spatele scăderilor de preț recente a fost expirarea contractelor Bitcoin Futures lansate de CBOE, în mod similar cu scăderile din decembrie 2017.

Cu toate acestea, odată cu maturizarea pieței și influxul de investiții instituționale, există posibilitatea de creare de infrastructură internă care să reducă șansele de manipulare a prețurilor și care să aibă potențialul de a împinge prețurile în sus.