Departamentul de cercetare al platformei BitMEX a realizat o analiză a modului în care proiectele ICO au fost afectate de scăderea prețului ETH din acest an. Concluzia studiului a fost că, în ciuda declinului de preț, per ansamblu proiectele nu au pierdut bani.

Studiul a inclus 222 de ICO-uri ce s-au derulat pe parcurusul anilor 2016-2017. Acesta a fost realizat în colaborare cu compania de cercetare TokenAnalyst.

Cercetătorii au dorit să se concetreze pe sumele în USD obținute de proiectele ICO. Concomitent s-a urmărit și modul în care scăderea prețului ETH le-a afectat capitalul de lucru.

“La nivel macro, proiectele par să fi vândut deja aproape tot Ethereum pe care l-au acumulat. În ce privește ETH pe care încă îl mai dețin, chiar și la prețul actual de 230 dolari, proiectele vor înregistra profituri dacă se decid să îl vîndă.”

Motivul principal este că majoritatea ICO-urilor și-au vândut ETH deținut înainte de creșterea semnificativă din decembrie 2017. Așadar, statistic vorbind, au fost foarte puțin afectat de scăderea prețului din 2018.

Cele 222 de ICO care au fost incluse în studiu au adunat echivalentul a 5,5 miliarde de dolari în total. Sumele obținute din vânzarea ETH au fost cu numai 11 milioane de dolari mai mici. Nu au fost incluse profiturile obținute din vânzarea propriilor tokenuri.

În plus

proiectele încă dețin 3,8 milioane ETH, aproximativ 25% din criptomonedele cumulate inițial, se susține în analiza BitMEX.

“Cu toate acestea, în termeni de dolari obținuți, aceste proiecte au vândut, în esență, aceeași cantitate de Ethereum pe care au strâns-o inițial, iar în prezent dețin un capital de 830 de milioane de dolari în ETH”.

Analiza a luat în considerare și proiectul EOS, care a cumulat 70% din totalul de ETH dintre toate proiectele analizate. Chiar și prin eliminarea EOS din statistici, rezultatele sunt similare.

În ceea ce privește profiturile și pierderile nerealizate de proiectele ICO

BitMEX declară că acestea pot obține câștiguri nete de 93 milioane USD pe baza unui preț ETH de 215 USD.

“Este posibil să surprindă faptul că ICO-urile se află încă într-o situație netă de profit nerealizat, însă multe dintre soldurile Ethereum au fost construite înainte de creșterea prețului de la sfârșitul anului 2017”

concluzionează analiștii.

Deci, în timp ce unele proiecte s-au confruntat cu pierderi majore, pierderile brute în cadrul proiectelor se ridică la 311 milioane dolari.

Acestea sunt “mai mult decât compensate” de cele 403 milioane dolari în câștiguri brute nerealizate, spun cercetătorii.

Analiza reprezintă o veste bună pentru cei care s-au temut de o “spirală a prețurilor descendente” datorată cantității de ETH deținute de proiectele ICO.