Schimbările climatice ale planetei au potențialul de a afecta negativ viața pe întregul glob, iar responsabilii principali suntem chiar noi. Oamenii din întreaga lume trebuie să își schimbe obiceiurile pentru a preveni efectele periculoase ale încălzirii globale și distrugerea mediului. Primul aspect ce trebuie luat în calcul sunt emisiile de dioxid de carbon (CO2), care este principalul contributor la efectul de seră.

Energia zero carbon este enrgia produsă de surse care nu emit dioxid de carbon, precum energia regenerabilă și cea nucleară. De asemenea, sunt incluse sursele de energie bazate pe combustibil fosil (cărbune) care și-au compensat emisiile de dioxid de carbon prin achiziționarea de certificate verzi internaționale.

Ce este proiectul Zero Carbon?

Proiectul dorește să abordeze problema schimbărilor climaterice utilizând tehnologia blockchain în gestionarea certificatelor verzi. Cu toate că proiectele bazate pe energie regenerabilă sunt în creștere, impactul este incă scăzut deoarece consumul este foarte mare.

Piața Zero Carbon poate să ofere o reducere rapidă a emisiilor de dioxid de carbon deoarece oferă prețuri mult mai avantajoase față de energia regenerabilă și contractele pentru combustibili fosili.

Unul dintre cataliștii pentru schimbare este o economie bazată pe blockchain care să ofere recompense și stimulente în tokenul Energis participanților.

Problema

Proiectele blockchain recente referitoare la piața de energie electric au înregistrat rezultat bune și se bazează pe principii corecte – de la inovații care susțin tranzacționarea de energie electrică peer-to-peer până la finanțarea de ferme de energie regenerabilă. Aplicarea lor în practică însă se lovește de dificultatea scalării la scară mare – tehnologiile ce stau la baza energiei solare și a bateriilor care o stochează sunt încă scumpe prin comparație, iar subvențiile pentru ele sunt în scădere. Așadar, este foarte posibil ca prețul să nu fie competitiv pentru câțiva ani de acum încolo, deci energia regenerabilă nu va avea un efect suficient de rapid pentru a contracara schimbarea climatică. Costul energiei regenerabile trebuie să fie competitiv cu cel al energiei bazate pe combustibilii fosili pentru o adopție în masă.

Soluția

Proiectul Zero Carbon are un impact imediat deoarece oferă prețuri competitive și este scalabil la nivel global. Scopul său este de a avansa tranziția către producerea de energie cu zero emisii, care să reducă efectele catastrofice ale schimbărilor climatice. În parteneriat cu membri comunității cripto, proiectul promovează o piață de energie democratică atât în timpul vânzării de tokenuri cât și în timpul tranziției către o industrie cu zero emisii. Abordarea presupune de asemenea oferirea accesului la cele mai bune prețuri pentru electricitate la nivel mondial.

Soluția Zero Carbon are două etape: consumatorii economisesc bani folosind Piața Zero Carbon și în același timp câștigă recompense în tokenuri Energis. Ca o consecință, consumatorii sunt motivați pentru a contribui la combaterea schimbărilor climatice la nivel mondial.

Echipa

Poriectul Zero Carbon a fost dezvoltat de Beond Group, care asigură servicii de consultanță în domeniul energiei și software în domeniu. Serviciile oferite încă de la înființare în 1999 sunt achiziții de energie, gestionarea acesteia și servicii de distribuție pentru consumatorii de electricitate.

Derek Myers este CEO-ul Proiectului Zero Carbon și ocupă de asemenea funcția de președinte al Comisiei pentru Sustenabilitate și Combatere a Schimbărilor Climatice din Londra. Pe parcursul carierei sale a acumulat experiență în noile tehnologii și pe piața de energie, inclusiv ca dezvoltator de afaceri și consultant strategic în servicii financiare.

Concluzii

Având în vedere incertitudinea cu privire la evoluția schimbării climatice, cu cât se petrece mai mult timp implementând strategii de combatere, cu atât mai mult cresc riscurile de consecințe catastrofice. Asta înseamnă că sunt necesare decizii rapide și modificări imediate ale modului în care interacționăm cu mediul. Piața Zero Carbon poate oferi oportunitatea de reducere rapidă a emisiilor prin oferirea de prețuri competitive.

Proiectul Zero Carbon a fost inclus pe lista de premii Blockchain Awards 2018 ca ”Cel mai Inovativ mod de utilizare a Blockhain pentru Binele Social”. Detalii cu privire la proiect pot fi găsite in whitepaper

INFORMAȚIILE APĂRUTE PE SITE NU REPREZINTĂ SFATURI FINANCIARE. PENTRU ORICE DECIZIE FINANCIARĂ IMPORTANTĂ, CONSULTAȚI PROFESIONIȘTI AUTORIZAȚI. MAI MULTE INFO LE GASITI IN TERMENI SI CONDITII