Ethereum a fost alegerea principală pentru majoritatea antreprenorilor interesați de crearea de noi tokenuri cripto. Acum printr-un lanț lateral (sidechain) creat de RSK, bitcoin are posibilitatea de a găzdui ICO-uri.

De fapt, conceptul inițial de ICO a fost lansat pentru prima dată pe blockchain-ul Bitcoin în 2013. Asta deși la momentul respectiv tehnologia era mult mai limitată. JR Willett a reușit să acumuleze în un total de o jumătate de milion de dolari pentru tokenul “mastercoin”. Mai târziu acesta era redenumit Omni.

RSK

Începând de la începutul anului 2016 lucrează la o structură de contracte inteligente pentru rețeaua bitcoin. Contractele smart pentru blockchain-ul Bitcoin sunt scrise în același limbaj dominant ca și Ethereum – Solidity. Rețeaua este alimentată de un token numit “bitcoin inteligent”, sau SBTC.

În prezent, proiectul se află în stadiu de testare beta, fiind accesibil doar pentru câțiva dezvoltatori și antreprenori.

Cu toate acestea, compania Temco din Coreea de Sud a anunțat că întenționează să lanseze primul ICO de pe blockchain-ul Bitcoin până la sfârșitul anului.

Temco dorește să strângă 19 milioane de dolari pentru a-și finanța proiectul de dezvoltare a unui sistem de management a lanțurilor de aprovizionare.

CEO-ul Temco, Scott Yoon și Joey Cho, directorul de dezvoltare al companiei, sunt de părere că blockchain-ul Bitcoin are potențialul de a atrage un număr semnificativ de proiecte.

Unul dintre argumentele acestora pentru utilizarea Bitcoin în locul Ethereum se referă la costurile mari de gas din rețeaua ETH. De asemenea, Yoon a susținut că side-chain-ul RSK are aceeași viteza de procesare ca giganul Paypal.

“Rețeaua Bitcoin este într-adevăr ideală, deoarece scalabilitatea este numărul unu și nu trebuie să ne facem griji în legătură cu hacking-ul. Deci, atunci când instrumentul de contract inteligent este adus la rețeaua Bitcoin … toată lumea va dori să vină pe blockckain-ul bitcoin”

a afirmat Yoon.

RSK a anunțat în luna mai că dorește să implementeze o serie de upgrades. Acestea vor soluționa problema scalabilității cu care se confruntă Bitcoin.