Într-un articol interesant publicat de Career Builder, se pare că 75% din managerii de resurse umane susțin că au remarcat minciuni vizibile în CV-urilor solicitanților, care binențeles că nu au șanse să fie chemați la interviu. Majoritatea platformelor profesionale precum LinkedIn nu au posibilitatea de a verifica afirmațiile utilizatorilor pentru acuratețe.

Tehnologia Blockchain poate oferi o soluție la acest tip de situații, prin caracterul său imutabil și verificabil, iar proiectul SpringRole intenționează să exploateze acestă oportunitate.

Ce este SpringRole?

SpringRole este o platformă de verificare a educației profesionale, a experienței de lucru și a competențelor. Cei trei piloni care marchează valoarea adăugată a SpringRole sunt verificați și înregistrați în Blockchain, făcându-i să fie siguri și autentici.

Pentru a face acest lucru, propunerea de valoare a SpringRole se bazează pe colaborarea dintre diferite părți:

  • Instituțiile de învățământ (licee, universități, centre de formare, site-uri MOOC) ar verifica curriculum-ul utilizatorilor, notele și GPA ori de câte ori este cazul;
  • Companiile și organizațiile ar verifica atestările utilizatorilor și experiența profesională citată;
  • O comunitate implicată care verifică și aprobă seturi de competențe listate de utilizatorii platformei (mai degrabă decât teste, cum ar fi cele utilizate de Upwork etc.)

Problema

Conform datelor colectate de SpringRole, sistemul actual de angajare  este încărcat cu probleme care împiedică candidații cei mai calificați să obțină cele mai bune poziții și împiedică companiile să obțină cele mai bune abilități și talente pentru rolurile disponibile în instituțiile lor.

Datele au arătat că aproximativ 53% din toate CV-urile conțin în prezent informații inexacte și că aproximativ o treime din toate posturile sunt ocupate prin referințe în cadrul unor rețele închise.

Aceasta este o problemă deoarece candidații nu primesc informații despre oportunitățile de angajare, iar companiile ajung să încadreze persoane mai puțin calificate.

Soluția

SpringRole are instrumentul perfect pentru a pune capăt recrutării discutabile și a proceselor de angajare ineficiente.

Utilizatorul creează un profil care detaliază calificările sale academice, cum ar fi diplome, experiență profesională și competențe dovedite. El va putea aplica pentru posturile disponibile ce sunt alocate printr-un algoritm avansat care compară competențele și calificările cu locurile de muncă disponibile.

Calificările educaționale și experiența profesională sunt verificate de instituțiile de învățământ și de companiile la care participă și care au lucrat pentru respectivul utilizator. După verificarea detaliată, detaliile utilizatorului sunt adăugate în blocul SpringRole și pot fi accesate sau utilizate în orice moment. Abilitățile sunt “aprobate” de utilizatorii platformei, fiind evaluate pe o scară prestabilită. După verificarea și aprobarea setului de competențe, modificările vor fi adăugate în bloc după ce datele sunt acceptate de către expeditor și receptor.

SPRING Token

SpringRole emite tokenuri ERC-20 numite Spring Tokens pentru utilizatorii de pe platforma sa. Fiecare acțiune pe platforma SpringRole conduce la generarea unui token SPRING care poate fi folosit în diferite moduri pe platformă, inclusiv referințe pentru un utilizator sau pentru o instituție din comunitate, aprobarea setului de competențe al unui utilizator și evaluarea profilurilor instituționale.

În perioada de pre-sale, SpringRole a organizat un airdrop a tokenurilor SPRING, în cadrul căreia membrii care s-au înregistrat cu o adresă de e-mail și au pus la dispoziție adresa lor publică de ETH au primit 100 jetoane SPRING.

ICO-ul se desfășoară începând cu data de 15 iunie până la atingerea hard cap-ului de 20,965 ETH (aproximativ 12 Millioane de dolari).

Total tokenuri disponibile: 2,55 miliarde (25,5%)

Criptomonede acceptate: ETH

Prețul tokenului: 0.00002 ETH

Echipa SpringRole

SpringRole este o inițiativă a lui Kartik Mandaville, absolvent al Universității Carnegie Mellon. În Profilul său LinkedIn, Kartik definește proiectul drept “start-up de recrutare” și pare să fi petrecut cea mai mare parte a carierei sale profesionale de patru ani la SpringRole, sau în calitate de consilier în alte startups în zona LA.

Cei mai importanți membri ai echipei sunt David Lewis (dezvoltarea și strategia de afaceri), ce deține experiență antreprenorială, Shivhrari Shankar (Project Manager), fost inginer software la Cisco Systems și Vinay Agrawal, șef de inginerie.

Concluzia

SpringRole speră să reducă intervalul de recrutare de la 22,9 zile la doar câteva ore, să elimine costurile generate de procesele tradiționale de angajare și pierderile rezultate din procesele de angajare proaste. Misiunea SpringRole este de a asigura transparența și eficiența procesului de recrutare și speră să aducă toate avantajele blockchain în sistemele de angajare.

Dacă doriți să aflați mai multe informații despre acest proiect, puteți citi WhitePaperul sau vizitati website.