Industria jocurilor video este în creștere și se estimează că va avea o valoare de 138 de miliarde de dolari până la sfârșitul anului 2018. Pe măsură ce tehnologia se extinde, industria se transformă într-un “model de venituri recurent”, prin valorificarea cererii în creștere.

Achiziționarea inițială a unui joc este doar începutul când vine vorba de generarea de venituri dintr-un joc. Ulterior, sunt oferite achiziții de produse in-game, turnee și publicitate prin diferite tipuri de evenimente. Acestea pot fi evenimente cosplay, monetizarea turneelor online sau obținerea de venituri de la servicii de streaming precum Twitch sau YouTube. În prezent, majoritatea jocurilor populare folosesc aceste metode de monetizare.

Practic, modalitățile de generare de bani din gaming sunt limitate doar de imaginație.

Universal Games Token urmărește să integreze tehnologia blockchain în această industrie în dezvoltare. Proiectul planifică să dezvolte instrumente care să permită creatorilor de jocuri, serverelor și comunităților să gestioneze bunuri virtuale pe mai multe platforme.

Unul dintre cele mai importante aspecte este monetizarea prin intermediul Universal Games Token (UGT).

Spre deosebire de multe alte ICO-uri, Universal Games Token a încehiat deja parteneriate cu trei jocuri ce își vor înlocui sistemul intern de recompense cu UGT.

Aceste jocuri sunt

  • MarketGlory – un joc de strategie de browser cu o bază de utilizatori de 2 milioane din toată lumea. Jocul necesită abilități antreprenoriale, sociale, politice și militare într-o experiență unică a utilizatorului.
  • GoalTycoon – joc online de tip footbal manager cu o bază de utilizatori de peste 372.000 de persoane. Jocul permite administrarea propriei echipe de fotbal și oferă posibilitatea de a îmbunătăți stadioanele și alte clădiri legate de club pentru a crește reputația echipei.
  • CaveToKingdom – un alt tip de joc de strategie 3D, care urmărește evoluția ultimului membru a unei familii regale. Jucătorii au posibilitatea de a evolua până la deținerea de teritorii masive și a cuceri lumea.

Detalii Token

Ticker UGT
Criptomonede acceptate ETH, BTC
Total tokenuri disponibile

  • 2 milioane în pre-ICO
  • 20 milioane UGT în perioada ICO

Preț token 0,1 USD = 1 UGT
Perioada de desfășurare a ICO – nu a fost anuntata

Echipa Universal Games Token

Fondatorul Cristian Tuns are o experiență de antreprenoriat de 20 de ani, iar în ultimii ani s-a concentrat pe educația investitorilor. El deține de asemenea platforma coininfo.news, ce oferă informații cu privire la ICO-uri și știri din domeniul blockchain și cripto.

Directorul executiv Tim Grant a activat timp de 20 de ani în industria financiară tradițională. Ulterior, a creat și dezvoltat Baywater Capital și Baywater Ventures, două companii specializate pe managementul de instrumente financiare și bunuri digitale.

Directorul operațional Bogdan Hodorogea a participat la dezvoltarea a două jocuri online și a unui joc de strategie 3D. El se concentrează în prezent pe revoluția industriei de gaming pe baza blockchain.

Proiectul Universal Games Token vine cu o echipă de dezvoltatori cu experiență în numeroase limbaje de programare și tehnologii noi. Detalii despre proiect se pot regăsi aici.