Compania britanica Reckoon lucrează la modelarea viitorului industriei de cumpărături cu ajutorul blockchain și AI. Conceptul de bază este că magazinele online și cele fizice nu este nevoie să fie în competiție, ci se pot sprijini reciproc. Prin înțelegerea intenției cumpărătorilor, poate fi creată o experiență cât mai buna pentru cumpărători și a unui rezultat mai bun pentru comercianți.

Sistemul GloWS

La baza ecosistemului de cumpărături pe care Reckoon vrea să îl creeze este Global Wishbasket shopping protocol (GloWS). Acesta oferă un mod standardizat și universal de a gestiona lista de dorințe a clienților, trasnformându-le în coș de cumpărături.

Distribuitorii și mărcile vor putea integra Protocolul GloWS cu lanțul de aprovizionare prin intermediul API-urilor.

Reckoon pune în aplicare o abordare progresivă de personalizare bazată pe inteligență artificială și machine learning. Cumpărătorii adaugă produse pe whishlist, iar comercianții integrați în rețeau pot să le transmită oferte personalizate.

Aplicație de cumpărături

Reckoon propune o aplicație mobilă pentrue clienți, în care aceștia pot introduce diferite produse interesante prin imagini, text și voce. Comercianții primesc informații cu privire la lista de dorințe ale cumpărătorilor și pot transmite oferte personalizate prin notificări.

De asemenea, clienții pot obține puncte de loialitate și recompense din partea magazinelor utilizate.

Cu ajutorul acestui proiect, toată lumea implicată în procedura de shopping va avea de câștigat.

Printre principalele beneficii ale clienților se numără:

  • O experiență de shopping personalizată;
  • Reduceri și oferte pe baza propriei liste de dorințe, dar și a istoricului de cumpărături;
  • O platformă globală, ușor accesibilă oricui;
  • Conectare între magazinele online și cele fizice;
  • Chitanțe online și cont unic pentru toate brandurile și magazinele;
  • Și, foarte important, control total asupra datelor personale.

Tehnologie

Sistemul Reckoon folosește numeroase tehnologii noi, precum contracte inteligente bazate pe blockchain-ul Ethereum și sidechain-ul Quorum. Aplicația GloWS oferă un toolkit Augmented Reality/Virtual Reality ce permite utilizatorilor să ”probeze” virtual produsele de care sunt interesați. Prin intermediul unui sistem bazat pe inteligență artificială și machine learning, produsele de interes sunt comparate cu cele din baza de date ale comercianților și returnează cea mai bună ofertă. Utilizatorii au posibilitatea de a plăti produsele direct din portofelul digital inclus în aplicație.

La rândul lor, comercianții au acces la o bază de date formată din produsele de wish-list ale utilizatorilor. Pe baza analizelor puse la dispoziție în dashboard, ei își pot adapta ofertele în funcție de preferințele clienților.

Echipa Reckoon

Fondatorii Reckoon sunt Priya Vrat Misra și Nili Misra, ambii cu o experiență extinsă în domeniul soluțiilor tehnologice și analiză de date. Rishipalsingh Chauhan se ocupă de cercetarea și dezvoltarea proiectului, în baza unei experiențe de 18 ani în consulanță în tehnologie IT.

Responsabilul pentru marketing este Tudor Stomff, care a devenit un susținător al tehnologiei blockchain încă din 2013. El este co-fondator al Bountyhive, o agenție de marketing full-stack cu peste 150 de clienți diversi și mai multe produse proprii. A derulat campanii de marketing de succes pentru produse tehnice care cresc baza de clienți ale companiilor.

Paul Soanes este consilier în domeniul retail și a fost responsabil pentru succesul a două companii specializate în marketing, IDagency și Brandspace.

IEO pe două platforme

Ecosistemul Reckoon este bazat pe tokenul ROOK, ce va fi lansat printr-un IEO în perioada martie-aprilie 2020. Compania a optat pentru lansarea pe două platforme separate – ProBit și Exmarkets.

În total, în faza întâi a IEO-ului, ce se va derula în intervalul 10-23 martie, vor fi vândute 50 milioane de tokenuri ROOK. Faza a doua va avea loc în perioada 24 martie-6 aprilie, când vor fi vândute 195 de milioane de tokenuri. În total, proiectul va emite 500 de milioane de tokenuri ROOK.

Detalii cu privire la proiect si despre IEO le gasesti pe site-ul oficial.

by Ikegdb

INFORMAȚIILE APĂRUTE PE SITE NU REPREZINTĂ SFATURI FINANCIARE. PENTRU ORICE DECIZIE FINANCIARĂ IMPORTANTĂ, CONSULTAȚI PROFESIONIȘTI AUTORIZAȚI. MAI MULTE INFO LE GASITI IN TERMENI SI CONDITII

CryptoZZ