Săptămâna aceasta, piața cripto a avut parte de multă volatilitate, însă pe termen scurt semnalele sunt pozitive.

Indicatorul de frică și lăcomie atinge nivelul de lacomie!

De exemplu, Bitcoin a fluctuat în intervalul 9.100-9.800$, reușind să se mențină peste valoarea de 9700$ în ultimele zile. La acest preț, criptomoneda pare că ia o pauză de stabilizare, dar există semne că are potențialul de a atinge valori mai mari.

Indicatorul de ”frică și lăcomie” a atins nivelul de ”lăcomie” pentru prima dată în ultimele luni, deoarece pragul psihologic de 10.000$ pare mai aproape.

Crypto Fear & Greed Index on Feb 21, 2019

Piețe futures active

Chiar și creșterea prețurilor acțiunilor Tesla (TSLA), cu peste 900 de dolari, a sporit optimismul pe piețele cripto. În plus, piețele futures sugerează că BTC ar putea să se pregătească pentru mai multe mișcări agitate.

Platforma de tranzacționare Bakkt s-a animat din nou, cu un alt record în interes deschis, întrucât BTC intră într-o traiectorie de preț mai interesantă. Activitatea Bakkt a fost prudentă în ianuarie, în ciuda câștigurilor obținute de Bitcoin.

Dar cel mai mare hub de activitate rămâne BitMEX futures, care a atins nivelul de un miliard de dolari în interes deschis. Nivelurile critice ale prețurilor pentru BTC se pot traduce prin mișcări dramatice pe termen scurt, precum și o luptă de poziții pentru a testa puterea reală a atitudinilor optimiste.

Rată de hash și număr de tranzacții în creștere

Există, de asemenea, indicatori mai subtili cu privire evoluția pe termen mediu a Bitcoin. Exploatarea minieră a atins noi valori maxime, cu dificultăți în creștere. Din acest motiv, înjumătățirea recompensei de bloc a fost decalată, estimându-se că va avea loc pe 12 mai, nu pe 15.

Tranzacțiile în rețea s-au înmulțit de la creșterea prețului peste 9.600$. Zilele trecute, blockchainul Bitcoin a efectuat peste 346.000 de tranzacții. De obicei, o rată ridicată a tranzacțiilor semnalează o activitate de tranzacționare accentuată.

Potrivit lui Thomas Lee, șef al Fundstrat Global Advisors, Bitcoin a depășit recent media sa pe 200 de zile. Acesta este un indicator incredibil de puternic, care ne spune că piețele cripto vor înregistra din nou creșteri. Ultima dată când a avut loc acest fenomen. Bitcoin a crescut cu aproape 100%, de la 7.200$ la 13.880 dolari.

Lee a ajustat una dintre predicțiile sale pentru prețul de la sfârșitul anului la 27.000$ și a declarat pentru Yahoo Finance:

„Deci, suntem cu adevărat optimiști în ceea ce privește cripto și Bitcoin în acest an. Știți, anul trecut, Bitcoin a crescut cu aproape 90% – deci cea mai performantă clasă de active cu un factor de trei. Și credem că rentabilitatea acestui an va fi și mai puternică, deoarece avem câțiva catalizatori, precum halvingul… Cred că … coronavirusul și tensiunile geopolitice vor contribui la evoluția pozitivă. “

CryptoZZ