În luna februarie, deputatul Jeff Weninger a lansat proiectul de lege HB 2603 care legaliza tehnologia blockchain, permițând companiilor să stocheze și să transmită date prin sistemul DLT și contracte smart. Pe data de 3 aprilie, legea a fost semnată de guvernatorul Doug Ducey, transformând astfel Arizona într-un stat cu cea mai avansată legislație din domeniul blockchain și criptomonede.

Deputatul Weninger a declarat că:

”Scopul este ca în câțiva ani corporațiile să poată să depună documentele legale pe un blockchain”.

Anul trecut, același deputat a promovat legea care recunoaște semnăturile digitale și contractele smart, ceea ce a pus în mișcare structura legislativă ce permite statului Arizona să devină un pionier al inovației în acest domeniu.

Arizona urmărește să devină un lider

O altă lege susținută de Weninger este cea care să interzică autorităților locale să blocheze operațiunile de minare private, deoarece consideră că aceasta este o decizie ce trebuie adoptată la nivel de stat.

Arizona urmărește să devină un lider al dezvoltării blockchain în Statele Unite, luna trecută fiind creat un proiect care să permită companiilor să experimenteze cu această tehnologie și să testeze produse și servicii fără a fi nevoite să suporte cheltuielile legale implicate.

De asemena, în prezent se află în lucru un alt proiect de lege care să permită plata taxelor în bitcoin.

Între timp, în Washington, poziția autorităților este opusă, autoritățile locale implementând un moratoriu împotriva aplicaților de minare.

CryptoZZ