Conform publicatiei TheBlock, directorii executivi ai exchange-ului american LedgerX acuză Commodities Futures Trading Commission (CFTC) de favorizarea Bakkt în defavoarea lor. Paul Chou, CEO-ul firmei, a publicat vineri o serie de tweet-uri, susținând că CFTC a încălcat promisiunile și a făcut înțelegeri în spatele scenei cu Bakkt și ErisX.

Drama de pe Twitter apare ca unrmare a unui roll-back jenant al platformei de derivate crypto a LedgerX în luna august. La vremea respectivă, LedgerX avea impresia că CFTC a oferit firmei autorizația necesară pentru lansarea contractelor futures decontate fizic.

vinde bitcoin
Lipsa de comunicare

După lansarea platformei Omni însă, CFTC a declarat public că LedgerX nu a obținut toate aprobările necesare pentru tranzacționarea de opțiuni și contracte futures.

LedgerX susține că fostul președinte al CFTC, Christopher Giancarlo, este în spatele întârzierilor aprobărilor.

„Solicitarea noastră la Comisie și discuțiile aferente au durat timp de peste 180 de zile fără aprobare sau refuz”,

se notează într-o scrisoare transmisă de LedgerX comisiei în luna iulie.

„Avem motive puternice să credem că această întârziere nejustificată este o încălcare clară a Legii privind schimbul de mărfuri și este legată de animozitatea președintelui CFTC față de o postare pe blog scrisă de CEO-ul nostru.”

Commodities Futures Trading Commission favorizeaza actorii existenti

Surse nenominalizate au declarat că, în general CFTC favorizează actorii deja existenți pe piața financiară tradițională în defavoarea noilor veniți precum LedgerX. Bakkt și ErisX au avut astfel avantaje substanțiale și au obținut aprobările mai rapid.

Purtătorul de cuvânt al CFTC, Michael Short, a declarat însă că agenția ”tratează toate solicitările în mod egal” și că întârzierea de aprobare pentru LedgerX s-au datorat faptului că exchange-ul a făcut modificări repetate în documentele de licențiere.

Există multe căi de aprobare a unui nou contract futures. Bakkt, de exemplu, a lansat propriul trust reglementat de statul New York, în timp ce ErisX și LedgerX au decis să lanseze o piață prin intermediul unei licențe DCO și DCM.

În cadrul procesului său de aprobare, LedgerX spune că CFTC a solicitat firmei să achiziționeze un audit SOC 1, un tip de audit de securitate care a fost realizat de mai multe firme, inclusiv pe BitGo.

Juthica Chou, soția lui Chou, a declarat că agenția a intervenit în procesul SOC1 după ce a revocat licența DCO acordată LedgerX.

„Președintele anterior a vrut să ne revoce licența LX, deoarece Bakkt înregistra întârzieri în depunerea documentelor. Deoarece nu aveau un motiv legitim de revocare a licenței noastre, personalul CFTC a apelat la contactarea auditorilor noștri independenți pentru a se altera auditul și a avea astfel motive de a revoca licența ”,

a scris ea.

Între timp, CEO-ul LedgerX, Chou, a fost concediat din funcția de consilier al comisiei de tehnologie a CFTC, pe motiv de ”comportament nepotrivit”.