Guvernul Sud-Coreean plănuiește se pare să își relaxeze reglementările cripto și să se alinieze la politicile stabilite de națiunile G20, într-un efort de a crea reglementări unificate. Autoritățile coreene au căzut de acord să aplice standardele setate de Echipa de Lucru pentru Acțiune Financiară și politicile sale cripto.

G20 este un forum internațional pentru guverne și guvernatori de bănci centrale. Membrii săi sunt Argentina, Australia, Brazilia, Canada, China, Franța, Germania, India, Indonezia, Italia, Japonia, Coreea de Sud, Mexic, Rusia, Arabia Saudită, Africa de Sud, Turcia, Anglia, Statele Unite și Uniunea Europeană.

Autoritățile de vârf al acestor țări au căzut de acord să recunoască și să reglementeze criptomonedele ca active financiare. Publicația Times a scris pe această temă:

„Autoritățile financiare ale națiunilor G20 au stabilit un termen limită în luna iulie pentru primul pas către reglementări unificate ale criptomonedelor. Unul dintre motivele pentru această mișcare făcută de G20 este că văd criptomonedele ca fiind „prea mici pentru a pune în pericol piețele financiare”. Valoarea pe piață, combinată, a criptomonedelor, este mai mică de 1% din întregul PIB.”

Standardele grupului de lucru

G20 clasifică criptomonedele ca active financiare. Pe de altă parte, guvernul coreean le-a clasificat ca produse non-financiare din cauza naturii lor speculative. Recunoscând diferențele, Serviciul de Supraveghere Financiară a comunicat:

„Este aproape sigur că monedele cripto vor fi clasificate ca active, iar principala problemă va fi centrată pe felul în care sunt ele reglementate în cadrul unificat la care vor cădea de acord națiunile G20. Ținând cont de situația curentă, nu este un lucru bun dar vom face eforturi pentru a îmbunătăți lucrurile.”

Coreea de Sud a căzut de acord de asemenea să aplice standardele criptomoneedelor și Grupului de Lucru pentru Acțiuni Financiare, un corp inter-guvernamental format pentru a preveni spălarea de bani și finanțarea terorismului.

Îmblânzirea politicilor cripto

Recent, noul director FSS a indicat că va relaxa reglementările pentru criptomonede de pe teritoriul țării. Guvernatorul Yoon Suk-heun a spus că sunt multe aspecte pozitive ale criptomonedelor, promițând să lanseze updateuri în această problemă în viitorul apropiat.

Între timp, agenția fiscală din țară a colaborat cu ministerul de finanțe pentru a strânge date despre taxe, pentru a stabili noi politici de taxe cripto. Tranzacțiile cu criptomonedă sunt în acest moment netaxate în Coreea, dar operatorii de criptomonedă trebuie să plătească taxe pe venit.

În ciuda faptului că directorul FSS sugerează o relaxare a reglementărilor cripto, departamentul său a lansat o investigație a schimburilor cripto, în colaborare cu alte autorități responsabile de domeniu. În luna martie, procurorii au arestat patru angajați ai schimburilor, inclusiv directorul de la Coinnest.. Săptămâna trecută au început să investigheze cel mai mare schimb cripto, Upbit. Săptămâna asta, trei persoane de la HTS Coin, alt schimb care operează în Coreea, au fost arestate sub acuzația de fraudă și delapidare.