Fondurile de trading de tip ETF sunt din ce în ce mai probabile, ţinând cont de evenimentele politice din ultima vreme. Asta spune Eric Balchunas de la Bloomberg, într+un interviu recent în cadrul emisiunii Bloomberg Technology.

Comisia de Schimb şi Securităţi din SUA (SEC) a respins la începutul anului prima propunere de ETF-uri bitcoin a fraţilor Winklevoss.

Balchunas spune că în urma evenimentelor recente, este mai posibill ca un ETF bitcoin să fie aprobat.

De ce este posibil să avem un ETF bitcoin?

CDOE (Comisia de Opţiuni de Schimb din Chicago) a anunţat că va lista contractele de tip futures şi va crea o piaţă pentru acestea.

La începutul lui august, CNBC raporta că se aşteaptă rezultatele Comisiei de Tranzacţii Futures (CFTC) şi că CBOE are în plan să ofere contracte futures pentru bitcoin undeva la sfârşitul anului acestuia sau începutul anului viitor.

Vor exista pe piaţă şi contracte bitcoin de tip options, după spusele lui Balchunas. ”Acestea vor aduce mai multă lichiditate pe piaţă. Este un lucru important şi cred că va atrage susţinere de la SEC.” a spus acesta. “Cel de-al doilea aspect e legat tocmai de SEC în sine” a spus el, referitor la influenţa administraţiei Trump asupra SEC.

Mai nou, favoritul pentru divizia de administrare a investiţiilor este un avocat de la firma de avocatură care i-a reprezentat pe fraţii Winklevoss atunci când au propus instituţiei ETF-urile bitcoin. “Nu spun că vor lua o decizie în funcţie de asta, dar nici nu o să încurce, cu siguranţă” a spus Balchunas. “Oricum, cei de la SEC sunt mult mai liberali decât erau acum un an”

Pregătiţi pentru lumina reflectoarelor

“Când dai aprobare unor ETF-uri, practic pui acel produs în lumina reflectoarelor. Oricine care are un cont de trading electronic poate acum să îl cumpere.” a spus Balchunas “Este mult mai uşor decât să te duci să îţi faci înscrierea la un exchange. Este de asemenea un avantaj pentru bitcoin pentru că se va deschide unei noi lumi de investitori” a spus acesta. A făcut comparaţie cu avantajele aduse aurului de ETF-urile GLD. Acum, acestea valorează 40 de miliarde. ETF-urile fraţilor Winklevoss au fost făcute după acelaşi model.

“Va stoca bitcoinul la fel cum GLD-ul stochează aur şi va da mai uşor accesul investitorilor” a spus acesta.

CFTC autorizează casele de compensare

CTFC-ul a aprobat în iulie înfinţarea LedgerX, ca organizaţie de compensare a derivativelor în monedă digitală. LedgerX este autorizat să ofere servicii de compensaţii pentru schimburile de monedă digitală cu colaterale.

LedgreX a fost aprobată de asemenea ca şi casă de executare de schimburi, în 6 iulie 2017. Este astfel prima casă de schimburi reglementată la nivel federal care oferă servicii de compensaţii şi tranyacţii pentru opţiuni bayate pe monedă digitală.

În luna iulie, SEC a decretat că jetoanele DAO sunt securităţi supuse legislaţiei securităţilor federale. În comunitatea cripto, vestea a fost primită cu entuziasm. Indică faptul că agenţia dezvoltă legi pe care să le aplice criptomonedelor. Studiul a fost parte din raportul de investigaţii al ICO-ului DAO.