Autoritatea Zonei Economice Cagayan (CAZA), situată în nordul insulelor Philippine, a anunțat că va emite 14 de licențe de operare pentru exchange-urile care doresc să profite de taxele favorabile din această arie.

Zona Economică Cagayan este o regiune controlată de guvern care implementează legislație favorabilă pentru afaceri, fiind destinația favorită pentru multe start-up-uri dedicate noilor tehnologii. De asemenea, se află la distanță de doar o oră cu avionul de Hong Kong, China și Taiwan.

CEZA va implementa un sistem strict de verificare a activității acestor exchange-uri, legalizând în același timp activitățile asociate criptomonedelor. Fiecare companie va trebui să deschidă un birou local și să investească cel puțin 1 milion de dolari în primii doi ani de activitate derulată în regiune.

În afară de licențele directe, fiecare exchange va dispune de 20-30 de licențe de operare pentru traderi și brokeri, conform declarațiilor reprezentanților CEZA.

“Nu vrem ca Philippine să fie un refugiu pentru escroci, chiar dacă aceste înșelătorii se întâmplă în străinătate”, a declarat șeful CEZA, citat de mass media locală. “De aceea, prin verificarea probității și a integrității, putem stabili dacă tranzacțiile lor sunt concepute doar pentru a atrage oamenii care nu știu să investească în Bitcoin sau în orice criptomonedă frauduloasă”.

De asemenea, o altă cerință a licenței se referă la crearea de rezerve valutare care să asigure lichiditățile platformelor.

În luna februarie, CEZA a comunicat că analizează solicitările a 10 companii care doresc să desfășoare activități de tip exchange, ICO și minarea de criptomonede, majoritate provenind din țările vecine.

La nivel național, Banca Cetranlă din Philippine a anunțat că evaluează peste 15 aplicații din partea operatorilor care doresc să creeze platforme de tip exchange în țară.

Interesul companiilor cripto pentru regiune se datorează faptului că în luna februarie 2017 Philippine a fost printre primele țări care a introdus legislație specializată pentru piața cripto. De asemenea, poziția autorităților este una favorabilă, directorul Băncii Centrale declarând că Bitcoin este o metodă de transfer a fondurilor rapidă, comodă și sigură.