Vlad Nistor va fi extrădat în Statele Unite

Curtea Supremă de Justiție a confirmat cererea de extrădare a lui Vlad Nistor, fondator la platforma cripto Coinflux. Acesta este acuzat de spălare de bani și participare într-un grup infracțional organizat ce a înșelat un număr mare de cetățeni americani.

Solicitarea de extrădare a fost depusă de autoritățile americane în luna decembrie, iar avocatul lui Vlad Nistor a contestat-o în mai multe instanțe.

Circle a realizat tranzacții cripto OTC de 24 miliarde de dolari în 2018

Biroul de tranzacționare de tip over-the-counter (OTC) al companiei Circle a avut un volum de 24 miliarde de dolari în 2018. Potrivit declarației postate pe blogul companiei, Circle a executat 10.000 de tranzacții OTC cu 600 de parteneri diferiți.

Firma are acum peste 1.000 de clienți instituționali, ce includ exchange-uri, proiecte token, birouri OTC, administratori de active și alte companii. Reprezentanții Circle au declarat:

“În acest an, anticipăm creșterea adopției instituționale, catalizată de folosirea criptomonedelor stabile. De asemenea, dezvoltarea soluțiilor de custodie instituțională, creșterea clarității reglementărilor, în special în Statele Unite și îmbunătățirea și inovarea în infrastructura cripto vor stimula investițiile pe această piață”.

Binance lansează platforma cripto de ICO-uri

Binance a anunțat că va lansa platforma cripto Launchpad ce va găzdui oferte inițiale de monede (ICO). Launchpad este încercarea exchange-ului de a legitima ICO ca metodă de finanțare pentru proiectele cripto. Companiile care doresc să se lanseze prin această metodă vor trece printr-un proces de selecție. Proiectele vor trebui să fie conforme cu legile aplicabile. Să aibă un plan de afaceri legitim și să ofere benficii pentru ecosistemul cripto.

Binance Launchpad nu va fi disponibil pentru utilizatorii din Statele Unite, China, Coreea de Sud și alte țări. Decizia este motivată de neclaritatea legislativă din jurul ICO în aceste jurisdicții.

Două proiecte care și-au anunțat deja intențiile de lansare sunt BitTorrent și Fetch.ai ale TRON.

Șanse reduse ca upgrade-ul Ethereum la PoS să aibă loc în 2019

Planurile de viitor pentru platforma cripto Ethereum includ un upgrade la algoritmul de consens Proof-of-Stake, ce va reduce consumul de energie electrică cu 99%. Proiectul include multiple modificări de cod, care necesită efortul a numeroși dezvoltatori. Planurile inițiale erau ca upgrade-ul să fie testat în noimebrie 2018, dar a fost amânat pentru începutul lui 2019.

Compania Weiss Ratings este de părere că șansele ca upgrade-ul să fie implementat în 2019 sunt reduse. Opinia companiei de evaluare este repetată de Peter Fairley, editor pentru revista Spectrum IEEE:

“În octombrie 2017, când intervalul de minare a blocurilor Ethereum s-a dublat la 30 de secunde, echipa Ethereum a amânat upgrade-ul. Schimbarea PoW la PoS a fost amânată cu aproximativ 12 luni. Este foarte probabil că se va amâna în mod repetat”,

notează Fairley.