Un nou proiect de lege introdus miercuri Congresului Statelor Unite ar putea impune reglementări dure în industria cripto si in special emitenților de criptomonede stabile. Dacă legea este adoptată, companiile trebuie să primească aprobare de la mai multe organisme guvernamentale.

Denumită „The Stable Act”, proiectul de lege este destinat „protejării consumatorilor de riscurile pe care le prezintă instrumentele digitale de plată emergente, cum ar fi Libra și alte criptomonede stabile”.

Stai conectat in lumea digitala!

Deoarece are o formulare interpretabilă, aceasta lege ar putea de exemplu să facă ilegală rularea unui nod Ethereum care validează tranzacțiile cu criptomonede stabile.

În plus, au existat zvonuri despre o serie de alte reguli propuse de Trezoreria americană cu privire la portofelele cripto. Conform unui thread de Twitter publicat de Brian Armstrong, exchange-urile cripto ar putea fi obligate să verifice datele KYC ale deținătorilor de portofele înainte de a le permite să își retragă criptomonedele.

Propunerile nu au fost primite cu entuziasm

Din fericire, aceste propuneri nu au fost primite cu brațele deschise nici de comunitatea cripto, nici de membrii Congresului.

Congressmanul Tyler Lindholm din Wyoming a declarat că The Stable Act contrazice etosul fundamental al descentralizării sectorului cripto:

„Centralizarea puterii într-o lume descentralizată. Nu multumesc. Această industrie a reușit cu mare succes să ofere mai multă libertate financiară celor fără acces la servicii bancare și asta s-a întâmplat fără nepotism, așa cum sugerează acest proiect de lege.”

Într-o scrisoare adresată secretarului Trezoreriei Mnuchin, patru membri ai Congresului au cerut lămuriri cu privire la zvonurile cu privire la noile reglementări. Warren Davidson, Tom Emmer, Ted Budd și Scott Perry au susținut că restricțiile cu privire la utilizarea portofelelor cripto dăunează semnificativ:

“Astfel de prevederi ar împiedica pionieratul american și ar împiedica participarea semnificativă la inovația tehnologică în curs de desfășurare în cadrul sistemului financiar global.”

Reglementări dure în industria cripto

Obligarea exchange-urilor să gestioneze atât de multe date KYC ar putea amenința, de asemenea, confidențialitatea utilizatorilor, au scris parlamentarii. Practic, implementarea reglementărilor cu privire la portofele ar putea avea efectul neintenționat de a transforma utilizatorii în infractori.

„Supra-reglementarea portofelelor vor distruge o industrie în curs de dezvoltare și vor lăsa Statele Unite în urma restului lumii atunci când vine vorba de valorificarea puterii blockchain-ului și a criptomonedelor”,

a adăugat Davidson.