Ultimele 48 de ore au reprezentat o perioadă dificilă pentru piața cripto, deoarece atât Bitcoin cât și Ethereum au înregistrat corecții semnificative.

Corecție semnificativă de preț pentru cele mai mari criptomonede

Pretul Bitcoin a scăzut de la 19.400$ luni la 17.650$ în cursul zilei de azi. La rândul său, Ethereum a scăzut de la 600$ sub 535$ în prezent, iar analizele tehnice arată că următorul nivel de sprijin este la 520$.

Unii analiști sunt de părere că această corecție este o consecință naturală a creșterii rapide de preț. Lucas Huang, director de dezvoltare la exchange-ul descentralizat Tokenlon, a explicat:

„Pentru investorii retail, o creștere cu 80% a prețului Bitcoin în doar două luni reprezintă un profit prea tentant pentru a-l rata”.

În orice caz, analizele tehnice avertizează că, dacă urșii preiau controlul asupra pieței, BTC ar putea scădea până la nivelul de sprijin de 17.500$ sau chiar 17.300$.


Pe de altă parte, optimiștii spun că aceste fluctuații sunt normale pentru piața cripto și reprezintă o oportunitate. Jehan Chu, cofondator al Kenetic Capital, este unul dintre ei:

„Investitorii cu experiență în Bitcoin sunt obișnuiți cu aceste scăderi și le înțeleg ca oportunități de a cumpăra. Pe termen mai lung, ne putem aștepta ca aceste mișcări să devină mai puțin frecvente, pe măsură ce fondurile instituționale continuă să se implice pe piață și volatilitatea scade în continuare.”

După cum s-a menționat anterior, investitorii retail nu au contribuit semnificativ la evoluția pozitivă a Bitcoin de la sfârșitul acestui an. Creșterea de preț din ultimele două luni s-a bazat mai degrabă pe investitorii instituționali.

TradingView – Aliatul tau in trading!

Mike Novogratz a încurajat publicul să profite de oportunitate și să aloce procente mai mari din portofoliu criptomonedelor. Într-un interviu acordar CNN, el a susținut că instituțiile financiare vor acapara piața. Noii investitori retail ar putea să investească 5% din portofoliu în noul ”aur digital”, față de 1% recomandat în trecut. Novogratz a menționat de asemenea că, în prezent, investițiile în criptomonede reprezintă 50% din portofoliul său de 700 milioane de dolari.