Rețeaua de integritate financiară (FIN) – o firmă de consultanta din Washington D.C. – a cerut Congresului Statelor Unite să reglementeze firmele din sectorul criptomonedelor în conformitate cu Legea secretului bancar (BSA).

Într-o copie a mărturiei FIN publicată înaintea audierii pe 3 septembrie, FIN a recomandat ca furnizorii de servicii virtuale de active (VASP) să fie reglementați pe baza serviciilor pe care le oferă. În prezent, activitatea acestora se desfășoară relativ nesupravegheat.

vinde bitcoin

Vicepreședintele FIN, David Murray, a menționat că unii furnizori sunt reglementați ca transmițători de bani în cadrul BSA, în timp ce alții nu sunt reglementați deloc. Murray a subliniat:

„Chiar și pentru acele VASP-uri reglementate în prezent ca transmițătoare de bani, reglementările sunt insuficiente pentru a proteja activele virtuale de exploatare.”

Reglementările BSA ar putea îngreuna operațiunile pentru firmele din sectorul cripto

Reglementările BSA ar face ca anumite tipuri de companii cripto să nu mai poată funcționa așa cum o fac în prezent. Acest lucru este valabil în special pentru procesatorii de plăți pe blockchain, afirma Murray.

Murray însă este de părere că scopul BSA și al regimului global de transparență financiară nu este de a se adapta la orice tip de produse și servicii financiare, ci situația ar trebui să fie inversă.

Autoritățile de reglementare din SUA continuă să își exprime îngrijorarea cu privire la criptomonede. Secretarul Trezoreriei Statelor Unite, Steven Mnuchin și președintele Donald Trump și-au exprimat îngrijorarea cu privire la utilizarea criptomonedelor pentru finanțarea activității ilicite. Ei au susținut de asemenea că FINCEN trebuie să își accentueze eforturile de a investiga dacă activitatea companiilor cripto respectă legile în vigoare.