Autoritatea de reglementare americană SEC a anunțat că va amâna decizia pentru Bitcoin ETF-ul propus de compania Direxion până în data de 21 septembrie, pentru a avea suficient timp să analizeze această oportunitate.

Comisia consideră adecvată desemnarea unei perioade mai lungi în cadrul căreia să emită un ordin de aprobare sau de dezaprobare a modificării propuse a regulii, astfel încât să aibă suficient timp pentru a lua în considerare această modificare a regulii propuse”

se menționează în declarația oficială publicată ieri.

În luna ianuarie, SEC a solicitat companiilor Raffety Assets Management și VanEck să își retragă propunerile de ETF adresate comisiei. A motivat decizia cu lipsa de lichiditate și volatilitatea produsului pe care se bazează.

O altă companie, Bitwise, a anunțat tot ieri că a depus o cerere de aprobare a unui ETF bazat pe 10 criptomonede. Acesta a fost denumit HOLD 10 Cryptocurrency Index.

Spre deosebire de produsele anterioare, care se bazau doar pe Bitcoin, Bitwise a decis să își bazeze ETF-ul pe un index ce include 80% din piața de criptomonede.

Piața criptomonedelor așteaptă cu nerăbdare decizia SEC cu privire la ETF-urile cripto. Acest fapt e demonstrat de cele 250 de comentarii postate pe site-ul oficial al comisiei la secțiunea dedicată propunerii CBOE/SolidX.

Propunerea pentru Bitcoin ETF

Depusă în data de 26 iunie, este denumită VanEck SolidX Bitcoin Trust. Se bazează pe prețurile din cadrul serviciilor de tip OTC, nu pe prețurile de pe platformele de tip exchange.

De asemenea, SolidX oferă servicii de asigurări pentru investitorii care pierd Bitcoin deținut în cadrul trustului. Se rezolvă astfel una dintre problemele semnalate de SEC la propunerile anterioare de ETF.

În ansamblu, piața cripto se așteaptă la o decizie pozitivă a SEC pentru lansarea unui astfel de instrument investițional. Majoritatea specialiștilor sunt de părere că propunerea CBOE are cele mai multe șanse de aprobare.

Rămâne însă de văzut dacă autoritatea de reglementare va fi dispusă să ia decizia acum sau dacă o va amâna. Similar s-a întâmplat cu cea referitoare la Direxion.