Directorul colaborator al Comisiei de Securităţi şi Schimb din America (SEC) principala instituţie care se ocupă cu reglementarea investiţiilor, a vorbit despre misiunea instituţiei de a crea divizia cibernetică care să se ocupe de infracţiuni economice din mediul virtual.

Stephanie Avakian a vorbit în cadrul unui forum recent al SEC, printre altele, şi despre rolul acestei divizii pe piaţa cripto.

Scopul diviziei este de a proteja investitorii” – a spus ea. Avakian a declarat că agenţiai se va ocupa de probleme prioritare în instituţie, printre altele şi de spaţiul criptomonedelor .

Directoarea a spus că scopul este să se reglementeze corec tacest spaţiu, în aşa fel încât investitorii şi posibilii investitori să fie în permanenţă protejaţi corect de fraude. Avakian a spus că investitorii în retail sunt “adeseori cei mai vulnerabili participanţi la piaţă şi că au cea mai mare nevoie de protecţie”

Stephanie Avakian a spus că în cadrul instituţiei se consideră că “se mai pot face mult mai multe pentru a aduce resurse şi pentru a susţine priorităţile cheie.”. Aceasta crede că “schimbările structurale şi concentrarea strategică le vor permite să ofere o mai bună protecţie investitorilor.

Problemele de criptomonedă şi de tehnologia registrelor distributive intră sub incidenţa unităţii cibernetice

Codirectoarea a spus că ameninţarea problemelor cibernetice este una foarte serioasă. Au creat aşadar o unitate specială dedicată cazurilor din mediul cibernetic, chiar dacă Unitatea de Abuz pe Piaţă deja investighează mai multe cazuri de acest fel.

Despre Unitaeta Cibernetică a spus că este “prima unitate specializată nouă de la reorganizarea diviziei de aplicare a reglementărilor în 2010.Avakian a spus că este categoric nevoie de o astfel de unitate. Aceasta a explicat că apar din ce în ce mai multe cazuri de comportament infracţional în mediul informatic şi că acest lucru afectează în mod negativ pieţele de investiţii. Mai mult, este vorba de nişte cazuri din ce în ce mai complexe. “Sunt cazuri venite din tot felul de surse. Activităţile acestor personaje sunt facilitate de multe ori de accesul uşor la pieţele de pe dark web şi de folosirea monedelor digitale. Ambele au făcut mai grea urmărirea fondurilor implicate în infracţiunile cibernetice.”

Vizează blockchainul

Avakian a spus că unitatea cibernetică o să se ocupe de reglementarea problemelor care apar legate de tehnologia registrelor distributive (blockchain). “Aceste probleme trebuie abordate într-un mod bine gândit şi consistent. Cea mai bună metodă să facem acest lucru este să centralizăm expertiza şi concentrarea într-o singură unitate”. Avakian a spus că aceste tehnologii descentralizate pot foarte bine să fie o metodă legitimă de a strânge fonduri pentru proiecte. Pe de altă parte, sunt metode care atrag atenţia şi susţinerea publicului, aşadar o să fie atractive şi pentru escroci. Cei de la SEC speră că dacă vor crea o structură permanentă pentru astfel de probleme, vor asigura că reuşesc să protejeze şi investotrii şi integritatea pieţei.

Avakian spune că printre principalele reglementări vizează criptomonedele şi ICO-urile. “Cazurile care ne atrag atenţia sunt cele în care o companie publică nu reuşeşte să facă publice nişte date de care investitorii au nevoie, cum ar fi publicarea factorilor de risc. Este nevoie de multe ori să pui la dispoziţie la timp date relevante legate de riscurile cibernetice şi de incidente … într-o eră în care aproape fiecare companie este dependentă de sisteme computerizate care să le opereze afacerile.

Nu sunt responsabili şi de investigarea cazurilor

Avakian a spus că noile forţe de ordine vor studia felul în care investitorii interacţioneayă cu pieţele de investiţii şi că vor căuta să identifice ilegalităţile. Această unitate se va folosi de experienţa SEC pentru a “identifica strategii care au funcţionat în trecut, în special în cazurile care au legătură cu analiya de date şi tehnologie”

Aşadar, o primă parte importantă pentru protecţia investitorilor este după părerea ei educaţia. “Una din îndatoririle forţelor de ordine este să comunice coerent cu investitorii. Un investitor bine educat are chiar el puterea în mâini. Scopul nostru este să le dăm putere în aşa fel încât să facă cele mai informate decizii legate de investiţii.”

Avakian a mai adăugat şi că ICO-urile vor fi supuse cerinţelor legii federale a securităţilor.