Un laborator rusesc a creat un nou echipament de minare pentru criptomonede care are un aspect foarte elegant. Noul Freer este customizabil și modular, disponibil în mai multe culori, tipuri de display și porturi. În funcție de preferințele clienților, Freer este creat pentru a avea un aspect estetic foarte plăcut.

În mod normal, echipamentele de minare, mai ales cele industriale, nu sunt cele mai draguțe piese de hardware. Dacă într-o fermă industrială acest lucru nu este important, cînd vine vorba despre minerii amatori, situația se schimbă.

Majoritatea echipamentelor de minare la domiciliu sunt reprezentante de un schelet metalic, pe care sunt montate carduri video, cabluri și ventilatoare. Pentru cei norocoși, este inclusă și o cutie urâtă care susține sistemul de răcire. Cu siguranță, nu este genul de echipament pe care să-l poți monta pe biroul din sufragerie.

Un studio de design din Rusia a decis să remedieze aceasta problemă.

Prototipul Freer

Lansat recent, este un miner elegant și adaptabil la cerințele cumpărătorilor.

Are o carcasă artistică, disponibilă în mai multe culori, ce oferă mai multe opțiuni pentru numărul de porturi și tipul de display. Producătorii de hardware au posibilitatea de a introduce propriile echipamente în carcasa elegantă.

Designerii au publicat chiar și o poezie pe site-ul de prezentare în care laudă forma rotunjită, frumusețea și sistmeul de răcire discret al prototipului.

”Este mai la modă decât un iPhone, este noul vis al oricărui pasionat de tehnologie”

se menționează pe site-ul de prezentare al minerului.

Art Lebedev, studioul care a produs Freer, este condus de faimosul designer rus Artemy Lebedev. Acesta a refuzat să facă public numele clientului care a solicitat prototipul și a declarat că nu a fost interesat de detaliile tehnice.

Prioritatea numărul unu a fost să ofere cea mai estetică și elegantă formă pentru un echipament ce devine din ce în ce mai popular.

În prezent, se estimează că în Rusia activează mai mult de 350.000 de mineri individuali. Din cauza legislației neclare cu privire la impozitarea activității de minare, majoritatea dintre aceștia nu declară oficial această preocupare.

Companiile din comunitatea cripto din Rusia au solicitat Ministerului de Finanțe să permită înregistrarea minerilor ca liber profesioniști. Această categorie plătește impozite de 3-5%, față de 13% cît este impozitul de venit standard.

Argumentul principal este că prin nedeclararea acestor activități, guvernul rus pierde în medie impozite în valoare de 2 miliarde ruble. Această suma este echivalentă cu 30 milioane de dolari în fiecare an.