După ce dezvoltatorii Ethereum au anunțat că vor implementa propunerea EIP-1559 în iulie, o parte dintre minerii ETH pregătesc un protest. Conform declarațiilor făcute în cadrul podcast-ului ”Bits Be Trippin”, protestatarii vor devia puterea de hash către mining pool-ul Ethermine timp de 51 de ore.

Minerii ETH pregătesc un protest

Ethermine este cea de-a doua mining pool ca dimensiune și s-a opus EIP-1559.

” Aceasta este o demonstrație de forță care va avea loc pe 1 aprilie, când minerii de dimensiuni medii și mici vor redirecționa puterea de hash către Ethermine.org timp de 51 de ore. Dorim să arătăm dezvoltatorilor Ethereum că au ignorat opiniile lor și că eforturile lor de a plăti cât mai puțin posibil pentru a securiza rețeaua Ethereum pot genera riscuri pentru platformă”,

a explicat Michael Carter, gazda podcast-ului.

Carter a explicat că nu este vorba despre un atac asupra rețelei, ci de o demonstrație a consecințelor pe care o astfel de decizie le poate avea asupra securității Ethereum.

Controversata propunere EIP-1559 introduce un sistem de ardere care ar reduce taxele de tranzacție și ar contribui la modelul deflaționar al Ethereum. Minerii estimează însă că profiturile lor ar putea fi înjumătățite odată cu implementarea sa.

Analiștii estimează că dacă EIP-1559 ar fi fost activ în perioada octombrie 2019-octombrie 2020, ar fi fost arse peste 1 milion de ETH (aproape 1% din monedele în circulație).

TradingView – Aliatul tau in trading!

Dezvoltatorii Ethereum și Vitalik Buterin au încercat în repetate rânduri să asigure minerii și comunitatea ETH că EIP-1559 va avea un efect benefic asupra rețelei. De exemplu, co-fondatorul Ethereum a participat săptămâna aceasta la podcastul lui Tim Ferris, unde a explicat:

”Dacă cererea de Ethereum este suficient de mare, atunci ar fi de fapt mai multe ETH distruse decât se creează”.

Acest lucrur ar putea avea un efect pozitiv asupra prețului criptomonedei per ansamblu.

În prezent, ETH se tranzacționează la aproximativ 1780$, o creștere de 13% în ultima săptămână și de 145% de la începutul anului.