Una dintre problemele importante cu care se confruntă industria cripto este identificarea celor mai eficiente și profitabile metode de minare. Dacă în ce privește hardware-ul există mai multe companii ce oferă soluții eficiente, consumul de electricitate rămâne o dificultate. Scăderea prețului Bitcoin din acest an a crescut presiunea pentru găsirea de soluții.

Norvegia – minarea de Bitcoin într-o mină

Compania Northern Bitcoin a optat pentru utilizarea unei foste mine de metale din Norvegia pentru stabilirea unei operațiuni de minare Bitcoin. Mina Lefdal oferă sisteme de răcire naturale cu ajutorul apelor din fiorduri, iar alimentarea se realizează cu energia hidroelectrică și eoliană regenerabilă ieftină.

Aceste condiții favorabile au condus la relansarea locației Minei Lefdal ca centru de date anul trecut, după aproape 10 ani de inactivitate. În afară de activitățile Northern Bitcoin, facilitățile de stocare a datelor din locație au atras de asemenea nume mari precum IBM.

Northern Bitcoin susține că, în medie, costurile sale pentru minarea unui Bitcoin vor fi în medie de 2.700 dolari. În mod normal, costul mediu de minare în Norvegia este de 7.700 de dolari/BTC, ce depășește valoarea curentă de piață a criptomonedei.

Acest preț poate reprezenta competiție pentru minele din China și Arabia Saudită, de 3100 de dolari per Bitcoin. Australia este topul graficului de costuri miniere, la aproape 10.000 de dolari pe criptomonedă.

Northern Bitcoin speră că va atinge capacitatea de a mina 100 de Bitcoin pe zi în instalația din mină și este în curs de lansare a propriului mining pool.

Canada – una dintre cele mai mari operațiuni de minare a devenit operațională

DMG Blockchain Solutions a anunțat că operațiunea sa de minare cu capacitate de 85 megawați este acum operațională. Instalația ce ocupă 27.000 de metri pătrați a fost extinsă începând cu luna iulie prin instalarea unei substații și transformator electric.

Localizată în British Columbia, instalația este alimentată exclusiv prin energie hidroelectrică, independent de rețeaua locală.

Recent, alte facilități de minare cripto din Canada au fost acuzate că au impact asupra necesităților de putere ale comunităților locale. Instalația DMG din British Columbia nu va dezavantaja comunitatea locală – cel puțin conform declarațiile reprezentanților companiei.

“Puterea pe care o folosește DMG la noua sa instalație este suficientă pentru a alimenta un oraș de 50.000 de locuințe, dar este independentă de rețeaua comunității locale”

a declarat un comunicat de presă al DMG Blockchain Solutions.

Anterior cunoscută sub numele de Digital Mint Group, compania a început să ofere clienților săi servicii miniere prin intermediul serviciului Mining-as-a-Service.

În funcție de poziția autorilor, minarea de criptomonede avansează inexorabil planeta noastră spre un dezastru ecologic sau are o valoare comparativă destul de bună cu aurul și industria bancară.

Indiferent de punctul de vedere, o mai mare eficiență este o îmbunătățire clară.

Companiile miniere caută în mod constant cea mai ieftină energie electrică și condițiile climatice favorabile. În mod clar, motivația pentru aceasta este maximizarea profiturilor, însă unele soluții au și ramificații ecologice pozitive.

Inovatorii islandezi reorientează surplusul de energie din alte industrii, apoi redirecționează excesul de căldură generat de platformele miniere.

Rusia este o altă țară în care exploatarea criptomonedelor poate deveni o industrie viabilă din cauza climatului său rece și a energiei electrice ieftine în unele regiuni.