Compania DMG Blockchain Solutions, care oferă servicii de minare-ca-serviciu (Maas), a anunțat deschiderea unei noi substații de alimentare cu electricitate. Capacitatea acesteia este de 85 MW, si va sprijini extinderea fermelor de minare deținute.

Noua locație va deveni operațională în septembrie 2018. Va mări capacitatea fermei de 20 de ori, fiind conectată la rețeaua electrică din regiune. Odată cu finalizarea acestui proiect, compania DMG va deveni una dintre cele mai mari operațiuni de minare din America de Nord. Așa reiese din declarațiile directorului Sheldon Bennet.

”Construirea și gestionarea unei operațiuni miniere de criptomonede la scară industrială necesită un lanț de aprovizionare de clasă mondială, precum și un acces direct la autoritățile locale și furnizorii de energie electrică. Echipa noastră de conducere de la DMG este unică prin faptul că avem experiența, relațiile și suportul de capital pentru a face acest lucru cu succes”.

Compania DMG Blockchain Solutions

Cunoscută anterior ca Digital Mint Group, este o platformă blockchain localizată în Vancouver. Aceasta oferă atât servicii de minare, cât și servicii de dezvoltare software specializat. De asemenea furnizează analize de date pentru clienți diverși, inclusiv autorităților canadiene.

Serviciul de tip Maas a devenit recent tot mai popular, fiind oferit de companii precum Bitmain și Genesist Mining. Oferă posibilitatea de a închiria echipamente pentru cei care doresc să mineze fără a investi major în hardware.

Canada este o favorită pentru companiile de minare datorită abundenței de curent electric la prețuri accesibile. Aceasta deși în ultimele luni anumite regiuni au decis perceperea unor prețuri mai mari companiilor specializate în minarea de criptomonede.

Luna trecută de exemplu, providerul de servicii de minare în cloud Coinmint a decis construirea unei ferme similare în Massena, New York, ce va avea o capacitate totală de 435 MW și va fi finalizată în următorul an.

Reprezentanții companiei au afirmat că acesta va deveni cel mai mare centru de minare Bitcoin din lume.