Prețurile energieie electrice din Suedia și Norvegia au înregistrat cele mai scăzute niveluri din ultimii ani, determinând minerii de Bitcoin să își desfășoare operațiunile în aceste țări. Potrivit unui raport al Bloomberg, în 2019, Norvegia a avut cele mai mici prețuri la electricitate pentru consumatorii industriali dintre cele 30 de țări membre ale Agenției Internaționale pentru Energie. În prima jumătate a anului 2020, s-a clasat pe locul doi după Islanda.

Stai conectat in lumea digitala!

Ca atare, în noiembrie 2020, compania Bitfury Holding BV a anunțat intenția de a investi 35 de milioane de dolari pentru a-și extinde centrul de date din Norvegia.


Hai să stăm de vorbă!

Nu știi de unde să începi? Cum să tranzacționezi? Cum să-ți alegi proiectele?

Programează o convorbire telefonică!

goanadupabitcoin@gmail.com


Philip Salter, șef de operațiuni la Genesis Mining Ltd., a raportat că centrul de date din Boden, Suedia și-a triplat rentabilitatea anul trecut. Acest lucru s-a datorat atât prețului mic la electricitate, cât și creșterii de preț a Bitcoin.

Prețurile energieie electrice in Romania

România este de asemenea avantajată din acest punct de vedere. Conform unei analize realizată de agenția ungară MEKH, consumatorii români beneficiază de unele dintre cele mai mici prețuri la electricitate din UE.

Romania a beneficiat de aceste reduceri si in trecut, de aceea am decis sa construim o statie de transformare de 110 kv, pentru a putea oferi un pret mai bun la energia electrica clientiilor nostrii,

a declarat Adrian Pop, CEO Blockchain Hosting.