Compania de tehnologie blockchain din Canada, Blockstream, a anunțat lansarea unui security token susținut de minarea Bitcoin. Noul Blockstream Mining Note (BMN) va reprezenta 2.000 Th/s din puterea instalațiilor miniere ale Blockstream.

Criptomonedele minate pentru BMN vor fi păstrate în portofele offline timp de trei ani și vor fi distribuite deținătorilor finali de tokenuri la finalul acestui interval.

Security token susținut de minarea Bitcoin disponibil pe STOKR

Oferta de security tokens BMN se va derula începând cu data de 7 aprilie pe platfomra STOKR, un marketplace de investiții pentru active digitale alternative. Investiția minimă este de aproximativ 240.000$ (echivalentul unui token) și este deschisă investitorilor acreditați.

Blockstream intenționează să înceapă operațiunile miniere BMN pe 9 iulie, iar în trimestrul al treilea al acestui an va lansa următoarele tranșe de security tokens.

În anunțul publicat pe site-ul Blockstream, CEO-ul Adam Back a subliniat avantajele utilizării unui security token prin comparație cu cu investițiile în infrastructura minieră:

„Prin ambalarea mineritului într-un token tranzacționabil, BMN permite investitorilor mai multă flexibilitate decât o investiție tradițională în infrastructura minieră fizică. Investitorii își pot regla mai ușor expunerea la mineritul Bitcoin prin tranzacționarea BMN pe piețele secundare. În plus, extinderea participării investitorilor la minarea de Bitcoin, întărește, de asemenea, securitatea criptomonedei și combate posibilitatea de cenzură. Este un câștig atât pentru investitori, cât și pentru rețeaua mai largă “,

se menționează în postare.

Stai conectat in lumea digitala!

Investițiile în companiile ce minează Bitcoin s-au dovedit a fi extrem de profitabile în ultimul an. Acțiunile din primele patru companii miniere tranzacționate public au crescut cu 5000% în ultimele 12 luni. Prin comparație, prețul Bitcoin a crescut cu 900% în aceeași perioadă.