Bitcoin și restul criptomonedelor încep luna aprilie în forță, cu creșteri procentuale de 10-20%. Bitcoin, de exemplu, a reușit să se mențină peste valoarea de 58.000$, în timp ce Ethereum a depășit 1.900$. O serie de altcoins au avut de asemenea performanțe excelente – Filecoin (FIL), de exemplu, a avut o creștere de 40% în ultimele 24 de ore și se situează acum pe locul 9 în top marketcap.

Piața cripto in luna martie

Veștile pozitive de pe piață au contribuit la acest avânt. Mai întâi, Tesla a anunțat că acceptă Bitcoin ca metodă de plată pentru automobilele sale în SUA. Cu această ocazie, a ajutat procesatorul de plăți BTCpay să rezolve o problemă de securitate. CEO-ul Elon Musk a declarat că Tesla va păstra Bitcoin-ul primit și că gestionează propriile noduri în rețea.

Săptămâna aceasta, PayPal a anunțat că utilizatorii americani au acum opțiunea de a utiliza BTC, ETH și LTC pentru achizițiile de la comercianți. Deși criptomonedele vor fi convertite în fiat, este un pas important pentru adopție având în vedere că peste 26 de milioane de comercianți din lume utilizează Paypal.

Stai conectat in lumea digitala!

CME și Bakkt lucrează de asemenea pentru a extinde serviciile bazate pe cripto. Platforma de instrumente financiare derivate CME a anunțat că va oferi micro-contracte futures Bitcoin. Acest nou produs va fi lansat pe 5 mai și va valora o zecime de BTC. Această sumă este mult mai accesibilă pentru investitorii mici.

La rândul său, Bakkt Holdings a lansat un nou portofel Bitcoin, sub forma unei aplicații disponibile în Google Play Store și App Store. Bakkt app va permite utilizatorilor să gestioneze mai multe criptomonede într-un singur portofel, va permite conversia fondurilor în fiat și va oferi utilizatorilor recompense în carduri cadou, puncte de fidelitate și alte servicii similare. Peste 75 de mărci majore oferă carduri cadou de reudcere cumpărătorilor care utilizează aplicația Bakkt, inclusiv Starbucks, Choice Hotels, GolfNow și Best Buy.

Aplicația Bakkt a fost testată de 500.000 de utilizatori la sfârșitul anului 2020. Compania organizează, de asemenea, un giveaway de 1 milion de dolari pentru a încuraja oamenii să folosească noul serviciu.

Se asteapta o noua crestere parobolica

Așadar, luna aprilie a început cu sentimente pozitive pentru piața cripto. Bitcoin a încheiat a șasea lună pe plus, ceea ce ar putea semnala că se pregătește de un nou avânt parabolic spre sfârșitul anului.

TradingView – Aliatul tau in trading!

Analistul de piață Peter Brandt este de părere că BTC ar putea câștiga încă 250% pentru a depăși valoarea de 200.000 de dolari anul acesta:

„Cred că suntem în acea pauză la nivel de mijloc în care, în 2017, Bitcoin a bătut pasul pe loc timp de o lună sau două înainte de a vedea ultima mișcare în sus”,

a spus el.