Gigantul japonez GMO, cel mai mare furnizor de servicii  de Internet din Japonia, are în plan să lanseze aparate de minare „de ultimă generație”. Acestesa vor fi echipate cu chipuri ASIC de 7nm și vor fi vândute printr-un initial coin offering (ICO – vânzare inițială de monede) anul viitor.

Vrei să știi ce sunt ICO-urile? Citește articolul nostru despre cea mai nouă formulă de finanțare prin oferte inițiale de criptomonede

GMO plănuiește un ICO

Conglomeratul GMO a anunțat miercuri că afacerea sa de mineri bitcoin cu chipuri ASIC de 7nm se va lansa sub formă de ICO în 2018.

„Vom emite jetoane ca o metodă de a cumpăra aparate de minare de ultimă generație” au comunicat aceștia pe site-ul oficial.

Japonia nu are în acest moment legislație clară care să reglementeze ICO-urile. Cu toate acestea, unele legi s-ar putea aplica vânzării de jetoane. De exemplu, unele dintre ele ar putea să fie clasificate ca securități și supuse legislației securităților.

„O să ținem cont de legislație și de reglementările care ni se aplică, sub legislația existentă, care include Actul Serviciilor de Plată și Instrumente Financiare și Actul de schimb” au spus cei de la GMO în anunț. „O să fim atenți la protecția cumpărătorilor de jetoane și la profiturile acționarilor atunci când creăm vânzarea de jetoane.”

Afacerea cu mineri nu  este singura ocazie când compania japoneză se implică pe piața bitcoin. La sfârșitul lunii septembrie, schimbul de bitcoin subsidiar al GMO, numit GMO Coin, a devenit unul din primele 11 schimburi care au fost înregistrate la Agenția de Servicii Financiare.

Afacerea de minare bitcoin a celor de la GMO

GMO lucrează în acest moment la tehnologia pentru chipuri ASIC de 7nm, împreună cu un partener care face design pentru semiconductoare. Au vorbit pentru prima oară despre proiect în luna septembrie. După spusele lui Masatoshi Kumagai, președintele GMO Group, compania va investi 10 miliarde de yeni (peste 87 de milioane de dolari) în următorii ani în operațiunile de minare și în cercetare pentru chipuri ASIC de 7nm, 5nm și 3,5nm.

Pe lângă faptul că vor opera un centru de minare în nodrul Europei, compania va lansa și o afacere de minare în cloud, dar și plăci de minare echipate cu chipuri ASIC de 7nm. „Fiecare card va putea să mineze un estimat de 8TH pe secundă, sau chiar mai mult, cu un consum de electricitate de 300 de watti” a explicat Kumagai.

„O să fie posibil să reducem consumul de curent față de aparatele de minare existente, la aceeași performanță, și să obținem putere de procesare de 10 TH/s la fiecare chip. Vom lansa minarea bazată pe calculatoare de minare de gata, pe 31 decembrie 2017. Astfel, vom intra din plin în afacerea de minare de bitcoin” au scris cei de la GMO în anunțul de miercuri. „După lansarea afacerii de minare, o să vindem aceste plăci de minare de ultimă generație.”