Bitcoin gold întâmpinat cu un atac DDoS din prima zi – Conform site-ului oficial, BTG va fi în cele din urmă diferit de bitcoin cash. BTG va folosi algoritmul de minare proof-of-work numit Equihash. Explicat mai clar, bitcoin gold se va putea mina eficient cu plăcile video și mai puțin eficient cu ASIC-uri, pentru a scăpa, spun dezvoltatorii, de centralizare. Gold ajustează dificultatea de minare la fiecare bloc și încorporează un format unic de adresă.

Deocamdată nu există, practic vorbind, monede BTG, în afară de cele 100 000 de fise preminate. Cei care au primit deja moneda la exchange-uri și o tranzacționează lucrează de fapt, după cum explică specialistul pe probleme tehnice Imortel, pe o piață de future. Nici blockchainul nu există, chiar dacă s-a făcut bifurcația. Vom ști mai multe pe tema asta după data de 1 noiembrie.

În acecst moment, valoarea bitcoin gold este de 104 dolari americani. În prima zi însă, după datele de pe CoinMarketCap, bitcoin gold scăzuse deja cu peste 60%.

Bitcoin cash a avut și el suișuri și coborâșuri chiar la început. Ajunsese la valori maxime de 800 de dolari. De atunci și până acum, s-a stabilizat la puțin peste 300 de dolari și are un volum de piață de 5,5 miliarde de dolari. Este pe locul 5 în topul monedelor cu cel mai mare volum de piață și pe locul 2 ca volum de tranzacții în ultimele 24 de ore.

Vrei să știi mai multe despre bifurcația bitcoin gold? Citește și articolul nostru BTG – o analiză mai în detaliu a noii bifurcații ferme la bitcoin gold

Bitcoin Gold întâmpinat cu un atac DdoS, care deocamdată este învăluit în mister

Atacurile de tip DDoS sunt o încercare de a face un serviciu online să fie indisponibil, bombardându-l cu trafic din mai multe surse. Hackerii dau aceste atacuri la tot felul de servicii și resurse importante, de la bănci la site-uri de știri. Drept urmare, oamenii nu reușesc să publice și să acceseze informații importante. În cazul registrelor distributive, pe care se bazează criptomonedele, rețeaua este bombardată cu tranzacții insignifiante ca sumă, care încarcă rețeaua și o încetinesc.

Pe lângă toate dificultățile, dezvoltatorii plănuiesc să lanseze software-ul în vreo două săptămâni. Nu avem prea multe informații nici despre membrii echipei (dezvoltatorul șef se prezintă cu numele h5x3rotab). Până la urmă, și Satoshi Nakamoto, care a creat criptomoneda, este tot anonim.  Per total, întregul proiect este învăluit de mistere.