Compania GMO, unul dintre cei mai mari provideri de internet din această țară, a lansat în luna decemrbie anul trecut o operațiune de minare, ale cătrei rezultate trimestriale au fost anunțate la sfârșitul lunii aprilie.

”În prezent minăm bitcoin (BTC) și bitcoin cash (BCH). În luna februarie am minat 124 BTC și 287 BCH, iar în marrie 295 BTC și 12 BCH. Luna aprilie a marcat o creștere a ratei de hash, iar rezultatul a fost 373 BTC.”

De la punerea în funcțiune până în prezent, GMO a minat 906 BTC și 537 BCH, cu ajutorul cipurilor ASIC de 12nm pe care le-au lansat în luna ianuarie. În luna octombrie 2017, compania a derulat un ICO pentru finanțarea și vânzarea ”plăcilor de minare next-generation” pe care le avea în dezvoltare.

Compania GMO – Raportul a dezvaluit de asemenea o creștere constantă a putetii de hash – de la 27 PH/s în ianuarie, 108 PH/s în februarie, 129PH/s în martie până la 241 PH/s în aprilie,

”Rata de hash este un indicator importat pentru estimarea rezultatelor operațiunii de minare. Planul nostru este să atungem 3.000PH/s anul acesta”.

Între timp, exchange-ul de criptomonede pe care GMO îl gestionează a raportat pierderi de aproximativ 760 milioane yeni (aproximativ 7 milioane de dolari), datorate în mare parte creșterilor cheltuilelilor operaționale cu aproximativ 560 milioane yeni (aproximativ 5,1 milioane de dolari) fașă de trimestrul trecut.

GMO coin este unul dintre cele 16 exchange-uri licențiate din Japonia, iar la sfârșitul lunii martie a primit o notificare de îmbunătățire a politicilor operaționale din partea autorității de control și reglementare financiară FSA. Este cel de-al doilea exchange care primește o astfel de notificare din partea FSA, celălalt fiind Tech Bureau care operează exchange-ul Zaif.

În urma acestei notificări, GMO Coin a stabilit un plan de restructurare a activităților, ce include:

  • sisteme noi de management ale activității
  • soluții de rezervă în cazul în care apar evenimente neprevăzute
  • îmbunătățirea securității informațiilor și implementarea de sisteme de protecție împotriva cyber-atacurilor
  • controlul calității și crearea de proceduri standardizate.

De asemenea, va fi creat un departmanet de audit care să asigure controlul și securitatea informațiilor gestionate de platformă.

Până la remedierea vulnerabilităților semnalate de FSA, GMO va trebui să depună un raport lunar cu măsurile adoptate la autoritatea financiară.