GMO este compania gigant care oferă servicii de Internet în Japonia. Pe lângă asta, cei de la GMO Produc tehnologiile prin care furnizează serviciile și, mai nou, au intrat și pe piața de hardware de minare. Aceștia au anunțat că au reușit să dezvolte chipurile semiconductoare de 12 nanometri Fin FET Compact (FFC) pentru următoarea generație de mineri de criptomonedă. Compania a descris noua inovație ca fiind un pas important către „realizarea unui…proces tehnologic pentru chipuri de minare de 7nm”

GMO a dezvoltat chipurile de minare de 12nm

Cei de la GMO Internet Inc au anunțat că au dezvoltat cu succes chipurile de minare de 12nm FFC, care reprezintă „primul pas de cercetare și dezvoltare”.

Compania a descris chipurile de minare de 12nm ca fiind un pas important către „realizarea următoarei generații de înaltă performanță pentru minarea computerizată”. GMO au pus accent pe faptul că dezvoltarea chipurilor de 12nm a avut loc „înainte de devoltarea unui proces tehnologic de 7nm”, spunând că este o inovație de ultimă oră pe piața de minare ASIC.

Compania a comunicat că de acum vor continua cu următoarele planuri, pentru a realiza procese tehnologice  de 7nm pe care să le folosească la minare. Au adăugat însă că nu vor vinde aparate de minare echipate cu chipurile de 12nm.

GMO își stabilește poziția în industria hardwareului de minare

GMO Internet Inc este un gigant cu sediul în Tokyo și cu mai mult de 60 de companii individuale care oferăservicii în peste 10 țări diferite. Aceștia au anunțat pentru prima oară că vor intra în industria de minare cripto anul trecut, în luna septembrie.

Compania a spus că vrea să susțină infrastructura de minare cripto,despre care a spus că vine cu „noile monede universale”. Cei de la GMO operează în acest moment un centru de minare alimentat cu energie verde în nordul Europei, și caută să dezvolte și să introducă noua generație de aparate de minare cu chip de 12nm în prima jumătate a anului 2018.

Anunțul legat de dezvoltarea chipurilor vine în aceeași zi în care compania a început să ofere „prima versiune oficială de minare în cloud, z.com”. Compania a descsris noul lanț ca fiind o platformă blockchain de tip PaaS, care permite utilizatorilor să construiască aplicații distributive pe blockchain folosind ethereum. Proiectul se află în stadiul de beta încă din 2016.

bitcoin-invest