Cea de-a treia înjumătățire a recompensei de bloc Bitcoin a avut loc aseara la 10:23 PM ora României, conform datelor de la Blockchain.com. La momentul respectiv, BTC se tranzacționa la aproximativ 8.500 de dolari și are o dominanță pe piață de 67%.

Blocul numărul 629.999 a inclus de asemenea și un mesaj de la f2pool:

„NYTimes 09/Apr/2020 Cu o injecție de 2,3 T de dolari, planul Fed depășește salvarea din 2008”.

Aceasta reprezintă o odă la adresa notei similare incluse în blocul Genesis de către creatorul Bitcoin Satoshi Nakamoto în 2009:

„The Times 03/ianuarie/2009 Cancelarul pe cale să salveze băncile pentru a doua oară”.

Istoria evenimentului de Halving

De la lansarea Bitcoin în 2009, au existat trei evenimente de reducere a recompensei de bloc. Acestea sunt programate să aibă loc o dată la 210.000 de blocuri minate sau aproximativ o dată la patru ani.

Primul halving a avut loc în 2012, când BTC valora aproximativ 10$. Al doilea halving a avut loc în 2016, când prețul Bitcoin era de aproximativ 650$.

Întrucât oferta Bitcoin este limitată la 21 de milioane de monede, reducerea recompenselor va continua până în anul 2140 sau până la 21 de milioane BTC. La acel moment, recompensa de bloc ar trebui să ajungă la 1 satoshi. În prezent, aproximativ 18,37 milioane de monede Bitcoin au fost minate, potrivit Blockchain.com.

BTC si ETH – Cursuri gratuite! Intra pe canalul nostru de youtube

Intrucat istoria evenimentului de Halving arata ca celelalte două evenimente de acest tip au avut un impact pozitiv asupra prețului Bitcoin, analiștii s-au grăbit să prezinte predicții pentru viitor.

Unii consideră că halvingul nu va avea un impact semnificativ pe termen scurt, în timp ce alții consideră că reducerea ofertei va duce la o creștere a prețului.

În orice caz, există posibilitatea ca rata de hash din rețea să scadă în perioada următoare, deoarece minatul de Bitcoin a devenit mai puțin profitabil. În prezent, aceasta se ridică la aproximativ 125 ETH/s.

CryptoZZ