Iranul recunoaște în mod oficial minarea de criptomonede ca industrie în interiorul granițelor sale.

Potrivit Camerei de Comerț, Industrie Minieră și Agricultură a guvernului iranian, o comisie economică a aprobat duminică această activitate. În prezent, guvernul caută modalități de reglementare a acestei activități în cadrul structurii sale juridice existente.

“Un mecanism pentru monedele digitale a fost aprobat de comisia economică a guvernului și va fi ulterior pus în discuție la o reuniune a cabinetului”,

a declarat guvernatorul Băncii Centrale a Iranului, Abdolnaser Hemmati.

 

Minarea de criptomonede ca industrie

În mod similar, ministrul adjunct al energiei, Homayun Haeri, a declarat că miniștrii guvernului vor vota de asemenea cu privire la prețul electricității pentru fermele miniere.

Guvernul iranian a fost nehotărât în privința aprobării minării cripto ca industrie. Luna trecută, de exemplu, două exploatații miniere au fost închise de autorități.

Haeri a fost, de asemenea, citat în trecut spunând că guvernul nu ar trebui să subvenționeze energia electrică pentru fermele cripto.

O locație atrăgătoare pentru mineri

Prețul electricității în Iran este redus, ceea ce face țara o locație atrăgătoare pentru fermele de minare.
Aprobarea acestei activități este un semnal pozitiv, dar criptomonedele nu sunt acceptate ca metodă de plată în această țară.

Banca centrală a recomandat restricționarea utilizării criptomonedelor la sfârșitul lunii ianuarie, deși reprezentanții industriei cripto se împotrivesc unei astfel de interdicții.

Doi cetățeni iranieni au fost plasați pe lista de sancțiuni a Departamentului de Stat pentru Controlul Activelor Externe al Statelor Unite ale Americii (OFAC) pentru activitățile cu criptomonede.

carscenter-accepta-bitcoin

Anul trecut OFAC i-a sancționat Ali Khorashadizadeh și Mohammad Ghorbaniyan pentru presupusele lor roluri în facilitarea plăților cu criptomonede pentru ransomware-ul SamSam.

În timp ce Ghorbaniyan a admis că facilitează aceste plăți, el a susținut că nu a știut de unde au provenit fondurile.