Guvernatorul Băncii Centrale din Iran (CBI) a declarat pentru agenția de știri PressTV că autoritățile planifică să autorizeze minarea de criptomonede.

Guvernatorul CBI, Abdol Hemmati, a susținut că guvernul iranian a aprobat anumite părți ale unei legi executive care ar autoriza exploatarea de criptomonede precum Bitcoin în Iran.

vinde bitcoin

După cum a explicat Hemmati, legea planificată va impune ca fermele de minare cripto din Iran să plătească energia electrică utilizată la prețul de export. Pentru consumul intern, prețul electricității este extrem de mic datorită subvențiilor.

Potrivit raportului, Iranul exportă energie în țările vecine la prețuri cu 40-100% mai mari decât cele pe care le oferă în mod intern.

Un semnal pozitiv pentru piața cripto

Declarația lui Hemmati vine după o perioadă lung de nesiguranță cu privire la statutul juridic al criptomonedelor din Iran.

Potrivit unor zvonuri neconfirmate, unii mineri chinezi și-au mutat operațiunile în Iran din cauza prețurilor scăzute ale energiei electrice.

Hemmati a declarat că, în acest mod, minerii de criptomonede din Iran ar trebui sa contribuie la economia țării. El a adăugat, de asemenea, că CBI nu va autoriza nici o monedă ale cărei valori sunt “decise” de prețul valutelor naționale sau aurului.

Declarațiile sale sunt un semnal pozitiv pentru piața cripto din Iran. Anterior, guvernul iranian a confiscat aproximativ 1.000 de echipamente de minare Bitcoin de la două ferme. Decizia a fost justificată de consumul anormal de energie electrică ce a afectat rețeaua locală.

Pe 8 iulie, guvernatorul adjunct al noilor tehnologii de la CBI a declarat că achiziționarea și vânzarea de criptomonede sunt ilegale în Iran, deoarece încalcă legile de combatere a spălării banilor.