Minerii Bitcoin vor extrage cel de-al 18-lea milion BTC în această săptămână, urmând ca restul de 3 milioane să fie minați în anul 2140.

Datele provenite din resursele de monitorizare BitcoinBlockHalf au confirmat că oferta totală de Bitcoin a ajuns la 17,99 milioane la 16 octombrie.

Conform calculelor, săptămâna aceasta 18 milioane de Bitcoin ar trebui să intre în circulație înainte de începutul săptămânii viitoare.

vinde bitcoin

“Va dura încă aproximativ 120 de ani pentru a mina restul de 14,3% din oferta totală sau aproximativ 3.000.000 de bitcoin”,

a notat luni analistul Rhythm pe social media.

Minerii Bitcoin creează noi BTC de fiecare dată când validează cu succes un bloc de tranzacții. Acestea apar aproximativ la fiecare zece minute. La fiecare patru ani, recompensa lor se înjumătățește, ceea ce înseamnă că „minarea” noilor Bitcoins implică tot mai mult timp.

Prin urmare, deși 85% din oferta totală de 21 de milioane BTC a intrat pe piață încă din 2019, restul va dura 120 de ani.

Modificarea distribuției de Bitcoin

Deși atingerea unei oferte de 18 milioane nu reprezintă o realizare tehnică pentru rețea, entitățile din industrie consideră că aceasta va fi o „săptămână interesantă”.

Analizele relevă că distribuția monedelor disponibile se schimbă. Datele din această săptămână au arătat că soldurile de portofel în valoare de peste 1000 BTC au crescut în 2019. Comentatorii sunt de părere că, înainte de 2014, investițiile erau motivate de curiozitate tehnică. În prezent, achiziționarea de Bitcoin este motivată de stimulentele financiare.

Chiar și după ce toate criptomonedele vor fi minate, doar 75% dintre ele vor fi disponibile pentru tranzacționare. Utilizatorii au pierdut deja accesul la aproximativ 20% din ofertă.

Ca atare, este probabil ca doar aproximativ 15 milioane de oameni să poată deține vreodată un Bitcoin întreg.