Autoritățile din regiunea autonomă Nei Mongol (Mongolia Interioară) a Chinei au lansat o notificare prin care a solicitat firmelor de minare de criptomonede să-și înceteze operațiunile, potrivit ChainNews.

China s-a bucurat de statutul de hub al lumii pentru mineritul criptomonedelor, deoarece găzduiește o bună parte din minerii cripto care caută electricitate ieftină. Mongolia interioară a fost printre regiunile chineze unde multe firme miniere au ales să-și stabilească operațiunile. Zona bogată în cărbune permite minerilor să beneficieze de energie electrică ieftină. Alte regiuni, cum ar fi Sichuan și Yunnan, sunt atractive pentru mineri, deoarece au putere hidroelectrică ieftină.

vinde bitcoin

Cu toate acestea, autoritățile Mongoliei Interne au decis să evacueze minerii cripto de pe teritoriul administrat. Cinci departamente locale, inclusiv Biroul financiar, Biroul Ministerului Industriei, Comisiei de Dezvoltare și Reformă, Biroul Big Data și Departamentul de Securitate Publică au lansat o notificare în care a declarat că mineritul criptomonedelor nu ajută deloc economia locală.

Un prim pas în eliminarea mineritului de criptomonede în China?

Autoritățile au decis să înceteze sprijinul pentru minerii cripto, chiar dacă unele companii au reușit să ajungă la acorduri exclusive cu municipalitățile. De exemplu, Bitmain are un acord cu autoritățile Ordos pentru a obține energie electrică și mai ieftină.

Decizia departamentelor Mongoliei Interne ar putea indica atitudinea generală a guvernului Chinei față de operațiunile miniere.

În aprilie a acestui an, am raportat că Comisia Națională de Dezvoltare și Reformă a Chinei (NDRC) și-a dezvăluit planul de eliminare a mineritului Bitcoin din țară.

Strategia va avea două faze: în perioada 3 septembrie – 25 septembrie 2019, orașele regiunii vor inspecta situația și vor depune rapoarte la Ministerul Industriei și Tehnologiei Informației din regiune până pe 30 septembrie.

A doua fază începe pe 10 octombrie și continuă până la sfârșitul lunii, când serviciile din Mongolia se vor asigura că fermele de minare cripto s-au închis.