Membrii Asociației Libra vor avea o discuție cu 26 de oficiali de la băncile centrale globale, printre care se numără Banca Angliei și Rezerva Federală a Statelor Unite.
Conform unui raport publicat de Financial Times, discuțiile se vor concentra pe modul în care proiectul cripto va implementa reglementările globale cu privire la tranzacțiile financiare. Foarte mulți reprezentanți ai băncilor centrale și ai autorităților de supraveghere financiară și-au exprimat îngrijorări cu privire la capacitatea proiectului de a asigura transparența operațiunilor și securitatea monetară.
Benoît Coeuré, membru al comitetului executiv al Băncii Centrale Europene (BCE), a declarat că întâlnirea va avea loc la Basel, în Elveția. El a susținut că „standardele ce trebuie îndeplinite pentru ca proiectul Libra să fie aprobat sunt foarte dure”, mai ales dacă Libra vrea să opereze în Uniunea Europeană.
Concluziile acestei reuniuni vor fi transmise miniștrilor finanțelor, ce vor participa la reuniunea G7 din octombrie.
David Marcus: ne bucurăm că avem ocazia să explicăm în detaliu conceptul Libra
După ultimele trei luni de suspiciune și declarații negative, întâlnirea cu băncile centrale este un semnal pozitiv pentru Asociația Libra.
„Salutăm acest angajament și am conceput în mod deliberat o perioadă de lansare lungă pentru a avea aceste conversații, pentru a educa părțile interesate și pentru a încorpora feedback-ul lor în designul nostru.”
David Marcus, șeful Calibra, a încercat anterior să explice pe Twitter că abordarea autorităților este una exagerată. El a susținut că conceptul Libra nu va amenința suveranitatea monetară a națiunilor, așa cum au afirmat recent autoritățile de reglementare globale.
Criptomoneda stabilă este concepută pentru a fi „o rețea și un sistem de plată mai bune care funcționează pe deasupra monedelor existente”, și ca atare „nu există o creare de bani noi, care va rămâne strict responsabilitatea suverană a Națiunilor .“
Marcus a mai spus că Libra va fi susținută 1: 1 de un coș de monede fiat, ceea ce înseamnă că politicile monetare ale băncilor centrale o vor afecta la fel ca pe orice altă valută fiat.
„Astept cu nerabdare ca Asociatia Libra să preia conducerea completă a proiectului după ce statutul său va fi ratificat, astfel încât să mă pot concentra pe construirea calibra”,
a încheiat Marcus.